Annonce
Fredericia

Døv, blind og musiker: Destin overgiver sig ikke

Det krævede lidt hjælp at koble alt udstyret op, men nu ved Destin, hvor de mange knapper og stik er. Foto: Peter Friis Autzen
Ingen skal bestemme over Destin Bisgaard fra Fredericia. Når han vil lave musik, så laver han musik.

Fredericia: - Jeg har altid drømt om at rappe, siger Destin Bisgaard.

Den 20-årige mand fra Fredericia kan hverken se eller høre. Men dét er ikke udfordringer, der kan få Destin til at give op. Det ligger i det hele taget ikke til ham at give op - tværtimod har han flere gange kastet sig ud i udfordringer, døvblinde normalt holder sig tilbage fra. Han går for eksempel til judo.

Sidste år besluttede Destin at gøre alvor af drømmen om at lave musik. I første omgang for sin egen rekreative fornøjelses skyld, men for nylig har han også lagt enkelte numre ud til salg og streaming på nettet.

- Jeg fandt udstyret på nettet. Da jeg fortalte mine venner om min plan, syntes det, at det lød for dyrt. Men jeg ville i gang, siger han og tænder for en stribe knapper og kontakter på ydstyret, der er linet op på et stort bord.

Han ved, hvor alt er: Stik, ledninger, knapper. Undervejs kobler han sin smartphone til for at hente noget lyd ud fra den.

Volumenkontrollen indstilles på en styrke, der tager hensyn til ElboBladets udsendte, og pludselig dunker en elektronisk rytme ud i rummet. Destins stemme høres i et næsten messende rap om, hvordan det er at leve som døvblind.

Jeg rapper, fordi jeg kan. Og fordi jeg vil vise verden, at jeg kan.

Destin Bisgaard

Sygdom tog synet og hørelsen

Destin har ikke altid været blind og døv. Da han var lille, løb han rundt og legede med andre børn.

Siden kom en sygdom til, som fjernede begge sanser. I dag kan han "høre" via indopererede CI-implantater, der sender elektriske impulser uden om de ødelagte dele af hørelsen.

- Min telefon kan kobles op på implantaterne. Så jeg kan faktisk høre min musik direkte ind - uden at I andre kan høre den, forklarer Destin, som dermed kan høre sin musik så højt, han vil uden at genere naboerne.

I hans lille hjemmestudie står også et keyboard.

- Jeg har ikke rigtigt lært at spille på det endnu. Det vil jeg bruge sommerferien på, siger han og viser at påklistrede filt-dutter på hver c-tangent fungerer som vejviser for hans fingre.

Han har også købt sig en elektrisk guitar.

Annonce

Musikken giver ro

Indtil videre har Destin skrevet og indspillet tre rap-numre og omkring ti stykker elektronisk musik uden ord.

- Teksterne handler om mit liv som døvblind. Døvblinde har brug for bedre hjælp - og det fortæller jeg om i teksterne. Jeg har også lavet et rap om at have lyst til at danse, selvom livet er hårdt.

Det er hårdt arbejde at lave et nummer, men glæden ved det færdige resultat er stor. Og glæden ved at spille musikken for andre er også til at tage og føle på - især nu, hvor Destins indledende generthed er ovre.

Under interviewet benytter Destin en tegnsprogstolk. Ved hjælp af særlige teknikker, hvor tolkens og Destins hænder følges ad, kan han følge med i samtalen. Men for det meste svarer han med sin egen stemme - ofte med lidt forsigtig stemmeføring.

På hans musik er forsigtigheden væk, og stemmen er klar og tydelig.

- Jeg drømmer om en pladekontrakt. Både fordi jeg har en kunstner i maven, og for at vise, at jeg kan. Jeg skal bevise det til hele verden, siger han.

Destin benytter kunstnernavnet DB Wolf.

Via sine implantater kan Destin høre sin musik helt lydløst. Men når ElboBladets udsendte skal lytte med, er der brug for højttalere. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce