Annonce
Ikast-Brande

Døv Brande-spiller klar til sin anden landskamp

Klaus Beyer Geertsen er for anden gang blevet udtaget til landsholdet for døve. Arkivoto: Mads Hansen

Klaus Beyer Geertsen fra Brande skal igen spille for fodboldlandsholdet for døve.

Annonce

Brande: 18-årige Klaus Beyer Geertsen fra Brande troede i første omgang, det var en spøg, da han sidste efterår blev udtaget til fodboldlandsholdet for døve. På torsdag skal han afsted igen.

21. oktober sidste år debuterede dengang 17-årige Klaus Beyer Geertsen på landsholdet for døve, og i den kommende weekend skal han så afsted med landsholdet for anden gang. Denne gang går turen til Ukraine for at spille mod et af verdens absolut bedste landshold for døve, alligevel er Klaus Geertsen fortrøstningsfuld.

Før han kom med på holdet, spillede de to lande 0-0 i en venskabskamp, men denne gang er det alvor: Vinderen kvalificerer sig til næste års EM-slutrunde på Kreta, mens taberen skal ud i en altafgørende play off-kamp mod Italien om den sidste plads.

Annonce

Tilfreds med debut

Landsholdsdebuten mod Spanien resulterede ganske vist i et nederlag på 1-4, men Klaus Geertsen var godt tilfreds med sin egen præstation på en uvant plads som højre back.

- Jeg spillede da 85 minutter, siger han, men den teknisk velfunderede Brande-spiller vil hellere ligge længere fremme på banen. Derfor glæder han sig over, at han ved de seneste landsholdssamlinger, som afholdes en-to gange om måneden, har været rykket frem i angrebet.

Når han ikke spiller for eller træner sammen med døvelandsholdet, spiller han serie 6-fodbold i Brande IF, men det er da også blevet til flere kampe på klubbens andethold, som ligger i toppen af serie 4. Enkelte medspillere på nationalmandskabet spiller på et højere niveau (helt op til Danmarksserien), og Klaus er med sine 18 år blandt de yngste i truppen. Alligevel har det været let at falde ind i sammenspillet og lære folk at kende:

- Jeg troede, det ville være sværere, siger han.

Annonce

Døve kæmper mere

Det største problem har faktisk været kommunikationen. Som den eneste på holdet har han - takket være teknologiens hjælp - faktisk fået en del af sin hørelse tilbage, men han er blevet testet "døv nok" til at kunne spille med. Derfor har han måttet støve sit tegnsprog af, og han oplever også, at landstræner Per Sørensen ofte afbryder spillet: Det hjælper jo ikke at stå og råbe til spillerne, hvad de skal gøre. At spillerne ikke kan høre, betyder dog ikke, at træning og kamp foregår i stilhed. Der bliver råbt og dirigeret i samme omfang som hos hørende spillere, igen er der bare ikke rigtig nogen, der kan høre det - men når adrenalinen suser og pulsen banker derudad, kan man slet ikke lade være. Udover den manglende hørelse er der dog mindst en væsentlig forskel på døve og hørende spillere:

- Døve kæmper mere, det synes jeg, siger Klaus Geertsen. Han tror selv på, at han kan nå op på niveau med de bedste af sine holdkammerater på døvelandsholdet eller måske endda blive bedre, men foreløbig har han suget til sig:

- Så lærer man lidt "skills", griner han skævt.

Annonce

Skadesramt trup

Optakten til kampen i Ukraine har dog ikke været helt problemfri. Flere af de normale landsholdsspillere er blevet skadet, så truppen, der skal afsted fra Kastrup Lufthavn på torsdag, består kun af 14 mand. Det forøger så til gengæld chancen for spilletid for de resterende betragteligt, og alle har fået besked på ikke at gå for hårdt til den af landstræneren, fortæller Klaus Geertsen.

Der er dog også plads til andet end fodbold i Klaus Geertsens liv: Han er lige startet som lærling hos Joe's Tømrer- og Snedkerforretning, som han også har repræsenteret ved firmafodboldmesterskaberne i Brande Hallerne.

- Det er sjovt. Jeg kan godt lide at lave noget med mine hænder, siger den 18-årige tømrerlærling, der ellers normalt lader fødderne tale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce