Annonce
Kultur

Da skolegården blev funky

Goin’ Back to New Orleans består af fra venstre Joakim Øster, Gregory Boyd og Jens Kristian Dam, der fik fyret godt op under eleverne på Præstelundskolen. Foto: Mikael Lund
Fredag gav ”Going Back to New Orleans” to svingende skolekoncerter på Præstelundskolen.

Brande: Om få uger ligger Præstelundskolens skolegård øde hen. Når skolens elever har sluttet skoleåret af med at synge ”Ferie, ferie, ferie” og er taget hjem for at holde sommerferie, vender de ikke tilbage til skolen, som skal rives ned for at gøre plads til byggegrunde, mens eleverne i stedet tager hul på et nyt skoleår og en helt ny epoke på Artium i Centerparken.

Derfor kunne fredagens dobbeltkoncert med Århus-baserede Goin’ Back to New Orleans (GB2NO) med god ret betegnes som en afskedskoncert, og selvom koncerten egentlig var målrettet eleverne på henholdsvis 7. og 8. årgang, fik en stor del af skolens øvrige elever også glæde af musikken.

Goin’ Back to New Orleans var nemlig blevet placeret under et halvtag i skolegården – bogstavelig talt med ryggen mod muren – og derfra havde de ingen problemer med at spille både skolegården og de omkringliggende klasselokaler op.

Annonce

I spidsen for trioen stod amerikanske Gregory Boyd, som med kolossal energi fik kædet numrene sammen med fortællinger – på engelsk, så ørerne skulle spidse for at følge med - om Mardi Gras – New Orleans’ årlige karneval – slaveriets historie og musikkens udvikling fra ”spasm-bands” over jack-ass music, (der senere blev trukket sammen til jazz), rock, soul, disco til hip-hop.

Brandes fremtid på spil

Eleverne kunne imidlertid ikke nøjes med at læne sig tilbage og lytte – undervejs blev de udstyret med enten et plastrør, en plastspand trommestikker eller en shaker bestående af en halvliters PET-flaske indeholdende kikærter og ris.

Faktisk var det hele Brandes fremtid, der stod på spil:

- Hvis i kan lære rytmen, kan i lære at danse. Hvis I kan danse, kan I score. Hvis I kan score, kan i blive gift og får børn, så hvis Brande skal have en fremtid, er I nødt til at lære rytmen, forklarede Jens Kristian Dam, som sammen med bassisten Joakim Øster udgjorde de sidste to tredjedele af den funky trio.

Derfra gik det over stok og sten med rytmer og ”response”, der betyder, at publikum gentager den melodistump, der bliver spillet.

Det gik faktisk så godt, at viceskoleleder Søren Brønniche fandt sin kontrabas frem for at jamme lidt med, og det endte med, at publikum stod op på stolene og bankede med.

Et værdigt farvel til den gamle skolegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Vejle

Til hot fodboldaften i Byparken - med øl, jubel, skuffelse og frossen oksekødssuppe

Annonce