Annonce
Kultur

Dagens drink: Missionærens undergang kan blive sommerens hotteste

Stine Spaanheden er bartender på Brass Monkey i Esbjerg. Foto: André Thorup
Når solen bager, og sveden pibler frem, kan en lækker cocktail virkelig lokke. Et bud på en af de drinks, der kan blive en af de helt store, er en Missionary’s Downfall, hvis du spørger bartenderen på cocktailbaren Brass Monkey i Esbjerg.

Cocktail: Når de fleste fodboldfans hører ordet ”tiki”, vil de med det samme tilføje ”taka”. Tiki-taka er nemlig navnet på en moderne fodboldspillestil med små hurtige pasninger og stor bevægelse, som den spanske træner Pep Guardiola har introduceret med stor succes og utallige titler i klubberne FC Barcelona, Bayern München og Manchester City gennem de seneste 10 år.

En rom-kender vil dog formentlig få andre associationer. Tiki er nemlig også navnet på en række eksotiske og tropiske cocktails, der blev opfundet i USA i 1930’erne på den i tiki-kredse kendte bar ”Don the Beachcomber” kreeret af amerikaneren Ernest Gantt, som senere ændrede sit navn til Donn Beach.

En af de cocktails er Missionary’s Downfall (missionærens undergang), som bartender Stine Spaanheden på Brass Monkey i Esbjerg udpeger som sin favorit-summer-sundowner. Det er en klassisk tiki-cocktail lige efter Donn Beachs hoved.

- Den er frisk og opfriskende og eksotisk. Det kunne være en velkomstdrink til en sommerfest eller en dejlig opfrisker til en tapasmiddag, men selvfølgelig også bare som helt almindelig cocktail i sommersolen, siger Stine Spaanheden.

Annonce

Serie: Sommerdrink til varmen

Avisen Danmark har bedt en række bartendere om deres bedste drink til sommeren, og de cocktail-kyndige fortæller historien om drinken og serverer opskriften, inden serien slutter med redaktionens bud på en klassiker. God fornøjelse med shaker og isterninger i sommervarmen.

Alle falder for drinken

Lime og mørk rom giver det sure til missionæren. Ananasjuice binder det sure sammen med det søde, som i denne eksotiske drink kommer i form af ferskensirup og runny honey, der besegler missionærens undergang. Til slut bliver den pyntet med en myntestilk og et lime-wheel. En forholdsvis enkel drink, mange må overgive sig til, fortæller bartender Stine Spaanheden.

- De fleste kan lide den, og jeg har faktisk ikke oplevet nogen endnu, der ikke kunne lide den. Den har en god blanding mellem det sure og søde, siger hun.

Og hvis folk ikke kender til den endnu, så skal de til det, mener bartenderen. Den er kendt i udlandet og er perfekt til sommeren.

Tilbage er der vist bare at sige: Skål!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Vejlenser er ny formand for 48.000 HK'ere

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Tyven kørte væk i familiens Citroën

Annonce