Annonce
Kultur

Dagens fem Roskilde-nedslag: London-punk og melankolsk skønsang

Chefredaktør Mogens G. Madsen, Vejle Amts Folkeblad, udvælger hver dag fem musiknavne fra Roskilde-programmet.
Hvad skal den gamle redaktør forsøge at se - og høre - i dag?

Dagens fem nedslag i Roskilde-programmet må siges at favne bredt. Fra en melankolsk amerikansk kvindelig sanger og komponist til rå upoleret London-punk.

Annonce

1. Sharon Van Etten

Avalon 15.00: Sharon Van Etten. Allerede i 2014 havde Rockklubben øje for den unge amerikanske sangerinde og sangskriver. Vi kårede albummet "Are We There" som årets album. Van Etten skriver smukke melankolske sange om kærligheden og ikke mindst at miste den. Hun har evnen til at være både blid og bidsk på samme tid.

2. Parquet Courts

Avalon 17.00: Parquet Courts. Vi bliver i Avalon for at høre det anmelderroste band, Parquet Courts fra Brooklyn. De har skabt deres egen lyd med en blanding af sprød indie-rock og enkel punk. Det kan blive en stor oplevelse.

3. Robert Plant and the Sensational Space Shifter

Arena 21.00: Robert Plant and the Sensational Space Shifter. Den gamle frontfigur fra Led Zeppelin er tilbage på Roskilde. Det bliver spændende at opleve denne rock-legende. Han var med til at stifte Led Zeppelin for 51 år siden. Hans seneste album siges at være verdensmusik, psykedelisk folkemusik og amerikansk blues. Studerer man sætlister fra de seneste koncerter, kan man se, at der sniger sig flere gamle Zeppelin-numre ind.

4. Shame

Avalon 01.30: Shame. Det kan blive ret heftigt. Shame er en herlig omgang medrivende og rå energi. De spillede også i 2017, før de havde udgivet noget som helst. De, der var der, taler stadig om den koncert. Det var helt forrygende, og det bliver det også natten til fredag.

5. Spleen United

Arena 02.00: Spleen United. Et af de mest spændende danske øjeblikke på festivalen er gendannelsen af Spleen United. Bandet gav os det bedste danske bud på elektro-pop med tre fantastisk albums. De er tilbage i originalbesætning. Bandet har rødder på Vejle-kanten, og det gør det jo ikke ringere.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Politikere ønsker ikke anke sag om seksuelle overgreb - men den endelige beslutning lader vente på sig

Annonce