Annonce
Kultur

Fredagens fem Roskilde-nedslag: Vampyrer og Weyes Blood

Chefredaktør Mogens G. Madsen, Vejle Amts Folkeblad, udvælger hver dag fem musiknavne fra Roskilde-programmet.
Fredag er endnu en dag, hvor alsidigheden er stor.

Roskilde: Fem gode bud på, hvad man kan høre en fredag på Roskilde Festival. Og så er min kusines datter minsandten på scenen.

Annonce

1. Spiritualized

Avalon 17.00: Spiritualized. Britisk band, hvis musik blandt andet er kaldt symfoniske vuggeviser og neopsykedelisk spacerock. Det britiske band putter elementer af alle mulige genrer i musikblenderen, og resultatet går lige i hjerte og fødder.

2. Weyes Blood

Pavilion 18.00: Weyes Blood. Det må siges at være en ok opvarmning til Vampire Weekend at høre et band, der hedder noget med blod. Bag navnet gemmer sig Natalie Mering, der har en stor kærlighed til den store amerikanske rocklyd.

3. Vampire Weekend

Orange 19.30: De var engang indie-rockens darlings, amerikanske Vampire Weekend. Glade medrivende sange og musik, der blandt andet hentede inspiration i Paul Simons Graceland-lyd. Det var musik, det var umuligt at sidde stille til.

Bandet var der for ni år siden, og her oplevede jeg og en god ven at træde ind i Arena-teltet, mens bandet var i gang med sangen "Mansard Roof". I den sang er der en linje, der lyder: "The Argentines collapse in defeat".

I samme sekund bipper min kamerats telefon med beskeden om, at Tyskland havde vundet 4-0 over Argentina ved fodbold-VM. Det må siges at være timing. Det var en fremragende koncert, bandet har en håndfuld sange, der uvilkårligt skaber en fest. Om de har formået at bygge nyt på, bliver spændende at høre.

4. Lydmor

Avalon 23.00: Lydmor. En af de hastigt voksende stjerner på den danske electropop-scene, Lydmor. Bag kunstnernavnet er fynske Jenny Rossander, og minsandten om det er ikke min kusines datter. Det er nu ikke kun derfor, at koncerten er værd at opleve, men fordi Jenny er en virkelig interessant musik-kunstner med mange udtryksformer.

I dette forår gjorde hun sig blandt andet bemærket som en del af Aarhus Teaters opsætning af Orestien. Hendes musikalske bidrag fik mange roser med på vejen.

5. Robyn

Orange 01.00: Robyn. Et af årets helt store navne, svenske Robyn. For nogle år siden kom der en nærmest uendelig strøm af sange, der fængede med det samme. Hun var dansegulvets dronning.

Personligt husker jeg stadig hendes seneste koncert på Roskilde, hvor det for alvor gik op for mig, hvad det er Robyns musik kan, nemlig at gå direkte i maven på dig. Det er en totaloplevelse af de store.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Politikere ønsker ikke anke sag om seksuelle overgreb - men den endelige beslutning lader vente på sig

Annonce