x
Annonce
Fredericia

Dagens leder: Vores dør er altid åben

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Den vigtigste konklusion på torsdagens debatmøde på Fredericia Gymnasium om medier og demokrati er, at mange gerne vil diskutere disse vægtige størrelser. I gymnasiets smukke sal ramte debatten bredt, nogle vil måske mene for bredt. Men den demokratiske samtale viste sit potentiale: Fredericianerne har en mening om medier og demokrati.

Der var plads til at spørge på det helt konkrete plan om, hvorfor nogle artikler på frdb.dk placeres bag en betalingsmur med adgang forbeholdt vore abonnenter. Mediestøtte, digital dannelse, fokus på negative nyheder og meget andet blev også luftet. Spørgsmålene spændte som vort samfund over mange nuancer: Bliver der skrevet nok om det lokale liv; nogle unge deltagere var i tvivl om, hvordan de skal navigere i medielandskabet, andre ikke.

Annonce

Paneldeltager Ulrik Haagerup, journalist og fortaler for den konstruktive samfundsdebat, ridsede med eksempler på nyhedsørkener i USA, hvor millionbyer står uden en eneste uafhægig journalist, på glimrende vis op, hvilke udfordringer og udviklingsmuligheder der kan være for journalistik. Her hos os fortsætter vi på 130. år udviklingen af lokaljournalistikken.

Vi går hver dag ind på redaktionen med det formål at understøtte demokratiet og skabe sammenhængskraft ved at sikre oplysning og debat om livet i Fredericia Kommune. Med det formål at vi via vor journalistik kan være med til at understøtte udviklingen i et sprudlende lokalsamfund. Men alle andre må også gå herind - vi er klar til dialog. For vi skal som mediehus - med også ugeavisen Elbobladet - ligesom samfundet udvikle vor journalistik løbende og er i fuld sving hver dag. Den vej fortsætter vi ad.

Og vi fortsætter også med at samarbejde med andre samfundsaktører som gymnasiet, biblioteket, kommunen og mange flere om at byde op til debat, sætte vor egen rolle til debat og på forskellig vis forsøge at nå ud til alle borgere, så vi kan få en fælles demokratisk samtale om det lokale liv. Det kræver noget af os alle - medier, politikere, fredericianere. Kig ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce