Annonce
Vejle

Daginstitution bliver del af ny kæmpe udstykning

Tilbage i december gav direktør og ejer af Tirsbæk Bakker A/S Morten Hansen (t.h.) håndslag på en handel til 45 millioner kroner med afdelingsdirektør Jens Dalhof Olesen (til venstre) fra Huscompagniet. Handlen markerede, at Tirsbæk Bakker nu har solgt alle grunde i første etape af den store boligudstykning. Foto: Kaare Johansen

Tirsbæk Bakker i Bredballe vil vokse med yderligere 110 grunde når ny lokalplan er på plads til efteråret

Vejle - Siden 2010 har boligområdet Tirsbæk Bakker bredt sig over det bakkede landskab mellem Horsensvej og Tirsbækvej op mod Juelsmindevej. I første etape blev udstykket grunde til 410 boliger. Kort før jul solgte ejerselskabet Tirsbæk Bakker 37 grunde til byggefirmaet Huscompagniet. Dermed kunne ejer og direktør Morten Hansen melde alt udsolgt at parcelhusgrunde.

- Der er stadig efterspørgsel. Det er baggrunden for, at der nu er en ny lokalplan på vej for cirka 110 grunde. Hvis alt går efter planen, kan vi begynde at byggemodne til efteråret og samtidigt sætte de første grunde til salg, siger Morten Hansen.

Men den nye plan rummer ikke kun boliger. I det 326.000 kvadratmeter store areal er der også afsat 10.000 kvadratmeter til en ny daginstitution. Allerede i forbindelse med første etape blev der reserveret jord til formålet - men arealet på 6.000 kvadratmeter var ifølge kommunens børne- og ungeforvaltning for lille til en tidsvarende institution. Her var brug for de 10.000 kvadratmeter, der nu er afsat.

Tirsbæk bakker

I 2009 blev der udarbejdet en helhedsplan for det 380 hektar store areal nordøst for Bredballe mellem Horsensvej, Tirsbækvej og Juelsmindevej helt til landsbyen Assendrup.Planen beskriver omdannelsen af området til en helt ny bydel, tilpasset landskabet i det kuperede terræn.

I helhedsplanen beskrives naturværdierne i området og de grønne kiler, der også er en del af helhedsplanen. Den fortæller, at cirka 40 procent af de mange hektar kan bruges til boliger og offentlige formål.

Der er foreløbig vedtaget to lokalplaner for området, der er omfattet af helhedsplanen - nemlig lokalplanerne 1098 og 1218 fra henholdsvis 2010 og 2016. Sidstnævnte plan ophæver en del af den oprindelige plan 1098.

Nu er en ny lokalplan på vej til at blive udarbejdet for endnu en etape af den store udstykning.

Området ejes af Tirsbæk Bakker A/S med direktør Morten Hansen i spidsen.

Udkastet til lokalplan handler i første omgang om et område til 110 boliger og en daginstitution, der her er markeret med prikker. Men som det fremgår af kortet, er der mulighed for yderligere lokalplaner for området tættere på Juelsmindevej. Illustration fra teknisk forvaltning

Foreløbig plan

Første skridt i planlægningsarbejdet er taget. Byrådets tekniske udvalg har godkendt, at arbejdet med et lokalplanforslag går i gang ud fra den skitse, politikerne blev præsenteret for på det seneste møde. Når det arbejde er afsluttet skal udvalget og siden byrådet taget stilling til lokalplanforslaget, inden det sendes i offentlig høring. Efterfølgende skal forslaget så endeligt vedtages af teknisk udvalg og det samlede byråd.

Men i dette tilfælde er det ikke nok med en lokalplan. Forslaget skal også indarbejdes i 12 års fremtidsplanen for udviklingen i Vejle Kommune - den såkaldte Kommuneplan 2017 til 2029. Derfor kommer de to planer til at følges ad gennem den politiske behandling - formentlig i løbet af efteråret.

På forhånd står det klart, at den kommende udstykning skal følge intentionerne i den helhedsplan, der blev udarbejdet tilbage i 2009.

Annonce

Skal passe i landskabet

Den betyder blandt andet, at bebyggelsen skal indordne sig i landskabet og de terrænforskelle, der er i området. Desuden skal arkitekturen for boligerne tilpasses landskabet i forhold til bygningshøjder og farver, kan man læse i udkastet.

Udviklingen i området er gået stærk efter en lidt forsigtig start. I øjeblikket er Tirsbæk Bakker sammen med Planetbyen i Uhre-Hover området og de nye udstykninger i Skibet de områder, hvor Vejle for alvor vokser. Snart er der dog også ny byudvikling på vej i Vinding - nærmere betegnet i området vest for Fredericiavej og syd for Vinding Kirke. Her er flere lokalplaner på vej og teknisk udvalg har netop endeligt godkendt en lokalplan for en del af det nye udviklingsområde.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Annonce