Annonce
Egtved

Dagplejeleder: Det er vigtigt, at børn stadig mødes på tværs

Lise Fabricius mener ikke, der er nogen grund til at være bekymret for at sende sit barn i legestue. Tværtimod er det vigtigt for børnene stadig at mødes og lære af hinanden. Fotoet er fra indvielsen af legestuen i Egtved i 2014, da Lise Fabricius var med til at klippe snoren. Arkivfoto: Maria Søgård Jørgensen
Det er vigtigt for børns socialisering og udvikling at mødes med andre børn i en legestue, mener dagplejeleder, som ikke mener, der er noget galt i at genåbne legestuerne - tværtimod burde de slet ikke have været lukket.
Annonce

Egtved: Der er ingen grund til at være bekymret over at sende sine børn i legestue. Tværtimod er det godt for dem at mødes med andre børn på tværs.

Det mener Lise Fabricius, dagplejeleder i Vejle Kommune, efter et forældrepar fra Vork har udtrykt bekymring og undren over, at kommunen mandag genåbnede legestuen i Egtved.

- Vi lukkede legestuen efter statsministerens pressemøde midt i september, da man nationalt opfordrede folk til at arbejde hjemmefra. Men det var en forhastet konklusion. Der var ingen nationale retningslinjer, der pegede på, at legestuer overhovedet skulle lukkes, siger Lise Fabricius.

At udmeldingen om genåbning af legestuerne kom i samme uge, som en udmelding om, at man fraråder sociale arrangementer i skolen, og i samme uge hvor smitten igen er stigende, kan måske godt virke lidt underligt i forældres øjne, medgiver dagplejelederen.

- Men vi er også nødt til at leve vores liv og finde en hverdag i det her, for coronavirussen ser jo desværre ikke ud til at forsvinde lige foreløbig. Vi kan ikke forsvare, at vores dagplejebørn og dagplejere ikke kan mødes i legestuer, siger Lise Fabricius.

Annonce

Vigtigt at mødes på tværs

Det er nemlig vigtigt for både børn og dagplejere at mødes. Dagplejerne har brug for at kunne sparre med hinanden, og børn har brug for at mødes på tværs.


Legestuen er et godt redskab til at være med til at klæde børnene på til at komme videre i børnehaven.

Lise Fabricius, dagplejeleder


- I dagplejen kan man være i den situation, at man måske kun har ét stort barn og tre små. Det giver børnene mulighed for at lege med andre jævnaldrende. Den socialisering sker selvfølgelig ikke kun i legestuen, men legestuen er et godt redskab til at være med til at klæde børnene på til at komme videre i børnehaven, forklarer hun.

I legestuerne bliver der taget en række forholdsregler for at undgå eventuelt smittespredning.

- Alle overflader bliver gjort rent hver dag, der bliver sprittet af, og der bliver brugt engangsunderlag på puslebordet og engangsklude, siger dagplejelederen og tilføjer:

- Og så er det altså ikke blandt de helt små børn, vi ser smitteudbruddene. Det er netop hos børnene i skolerne og opefter.

Forældrene fra Vork foreslår, at man tænker i alternativer, hvor dagplejere og dagplejebørn i stedet mødes udenfor. Men det er ikke en holdbar løsning, mener Lise Fabricius.

- Vi går nu den årstid i møde, hvor det begynder at blive koldt, og hvor små børn har brug for at kunne være indenfor. Selvfølgelig skal de stadig ud - og det kan de også sagtens - men det er ikke holdbart at være ude flere timer i streg med helt små børn, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Hundeejer efterlod Annette blødende efter angreb fra schæfer: - Hvordan kan man få sig selv til det

Annonce