Annonce
Vejle

Dagtilbudschef: Vi følger anbefalingerne fra myndighederne

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef, er klar til at ændre praksis, hvis myndighederne kommer med nye udmeldinger. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Kommunes dagtilbudschef Rune Asmund Sørensen fortæller, at man ikke har indtryk af, at det er børn, der smitter børn i Vejles daginstitutioner.
Annonce

Vejle: Dagtilbudschefen i Vejle Kommune, Rune Asmund Sørensen, ønsker ikke at forholde sig til de konkrete oplevelser, som familiefar Daniel Cwiek fortæller om til Vejle Amts Folkeblad.

Dog vil han gerne kommentere på de overordnerede retningslinjer, som lægger til grund for, at situationen på børnepasningsområdet er, som den er i øjeblikket. Blandt andet når det handler om, at opdele børnene i institutionerne i grupper, men alligevel samle dem i ydertimerne.


Faktisk har vi ikke episoder, hvor vi klart kan sige, at et barn har smittet andre børn eller voksne.

Rune Asmund Sørensen


- Generelt kan jeg sige, at vi følger de anbefalinger, vi får fra myndighederne, siger dagtilbudschefen og fortsætter:

- De nugældende anbefalinger siger, at stueopdelingen er udgangspunktet for hverdagen for børnene, men at der godt kan ske samling af børnene i ydertimerne. Derfor må myndighedernes vurdering også være, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at blande børnene for at få hverdagen til at hænge sammen.

Annonce

Prøver at opretholde opdelingen

Rune Asmund Sørensen fortæller videre, at når man ser på de smittetilfælde, der har været i de vejlensiske dagtilbud, så er det ikke hans indtryk, at børnene smitter hinanden i et ret stort omfang.

- Faktisk har vi ikke episoder, hvor vi klart kan sige, at et barn har smittet andre børn eller voksne, fortæller han.

Dog har samlingen af børnene i ydertimerne haft de konkrete konsekvenser, at man nogle gange har været nødsaget til at sende flere børnegrupper hjem, som nære kontakter, når et barn er konstateret positiv.

- Derfor prøver vi selvfølgelig også at holde stueopdelingen så meget som muligt, men der er ikke garantier for at det sker hele dagen.

Annonce

Klar til at ændre praksis

Reglerne for smitteopsporing i dagplejen, er de samme som for smitteopsporing som daginstitutionerne, understreger dagtilbudschefen med henvisning til Daniel Cwieks oplevelser.

- Så hvis dagplejebørn har været nære kontakter til en smittet dagplejer, så vil de være sendt hjem efter retningslinjerne. Hvis de ikke er nære kontakter, så tilbydes de gæstepasning hos en anden dagplejer, siger Rune Asmund Sørensen.

Han påpeger samtidig, at hvis der kommer nye anbefalinger fra myndighederne, så vil Vejle Kommune ændre praksis i henhold til disse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce