Annonce
Billund

Daisy Nykjær om at overtage i byrådet: - Jeg stillede jo ikke op for sjov

Daisy Nykjær-Andersen (RV) ser frem til at blive en del af byrådet. Ved udgangen af denne måned træder hun ind i byrådet i stedet for partifællen Ulrich Kristensen. Arkivfoto: Mads Hansen

Daisy Nykjær-Andersen (RV) er fra 1. september medlem af kommunalbestyrelsen i Billund Kommune i stedet for Ulrich Kristensen, som ønsker at udtræde. Hun ser frem til udfordringerne.

Billund Kommune: Daisy Nykjær-Andersen har nu i et par måneder været klar over, at hun med virkning fra 1. september skal være medlem af kommunalbestyrelsen. Det var nemlig allerede i juni, at hun blev spurgt, om hun som førstesuppleant ønskede at træde ind i byrådet, da Ulrich Kristensen havde planer om at træde ud.

- Jeg fik lov til at tænke over det, men jeg havde egentlig ikke brug for betænkningstid. Jeg stillede jo ikke op for sjov, så jeg synes, det er fedt, at der er en mulighed for at komme ind, fortæller Daisy Nykjær-Andersen.

Med et farvel til valgets tredjestørste stemmesluger kommer de to radikale byrådsmedlemmer på hårdt arbejde. Både i forhold til at vinde gehør i offentligheden, men også fordi både Daisy Nykjær-Andersen og partiets andet byrådsmedlem, Mads Søbye Helbo, bor i Grindsted. Sidstnævnte er dog født og opvokset i Billund.

Skal godkendes på tirsdag

Når kommunalbestyrelsen tirsdag den 28. august holder sit første møde efter sommerferien, er Ulrich Kristensens ønske om at udtræde af byrådet et punkt på dagsordenen. Et flertal skal således godkende, at han træder ud af kommunalbestyrelsen og bliver erstattet af sin førstesuppleant, Daisy Nykjær-Andersen.

En sådan godkendelse er dog en formalitet.

Skiftede fra S

Det er første gang, at Daisy Nykjær-Andersen skal være politiker. Politik er dog langt fra nyt for hende - helt fra barnsben er hun blevet opdraget med politik.

- Jeg er opvokset i et socialdemokratisk hjem og været aktiv i Socialdemokratiet. Så havde jeg en kort flirt med Borgerlisten, fordi jeg meldte mig ud af Socialdemokratiet, da deres udlændingepolitik begyndte at gå i en retning, som jeg ikke kunne stå inde for, siger Daisy Nykjær-Andersen, som oprindeligt havde givet håndslag på, at hun ved efterårets valg ville stille op for Borgerlisten.

Til slut nåede hun dog frem til, at Borgerlisten var for venstreorienteret til hende, der betragter sig selv som en, der hører hjemme på den politiske midte, og derfor blev det på Det Radikale Venstres liste, at Daisy Nykjær-Andersens navn stod under valget.

Annonce

Svært at se en retning

141 personlige stemmer var nok til en plads som førstesuppleant - og nu som medlem af kommunalbestyrelsen.

Daisy Nykjær-Andersen betegner ikke sig selv som en type, der råber op bare for at råbe. På den anden side er hun heller ikke nervøs for at åbne munden, når hun finder det nødvendigt. Det gør hun blandt andet i forhold til, at hun har vanskeligt ved at se, hvilken retning det politiske flertal i kommunen vil.

- Det, som Mads og Ulrich har sagt i forhold til, at det er vanskeligt at se, hvilken politisk retning der er lagt, vil jeg gerne sige sammen med dem. For det kan undre mig. Når man ved, at der fra de ansatte er efterspurgt en retning om, hvor vi er på vej hen, så er det meget vanskeligt at se i konstitueringsgrundlaget, siger Daisy Nykjær-Andersen.

Det nye byrådsmedlem er 42 år og bosiddende i Grindsted sammen med sin mand og deres tre børn. Til daglig er hun selvstændig med virksomheden DNA Erhvervspsykologi. En virksomhed, hvor hun er eneste ansatte - og ikke har nogle planer om, at det skal være anderledes.

- I forhold til politik er det meget smart, og det passer ret fint, at man kan tilpasse mødeaktiviteterne efter det. Lige nu er jeg for eksempel til sommergruppemøde i Nyborg med alle vores folketingskandidaterne, siger Daisy Nykjær-Andersen.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Billund

Generationskløften er meget tydelig med “partybussen”...

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce