Annonce
Sport

Dal: Ny angriber skal blive her længere, hvis det skal give mening

Hvis det skal give mening for FC Fredericia at bringe Chuma Anene i form, skal han blive længere end til nytår i klubben. Arkivfoto: Scanpix

FC Fredericia skal først og fremmest bringe Chuma Anene i form. Men han kommer næppe til at spille 90 minutter på denne side af nytår, siger Jonas Dal.

Fredericia: Chuma Anene kommer til at bidrage med noget, som FC Fredericia ikke havde i forreste geled i forvejen: En enorm fysik.

Han måler 188 centimeter i højden og er som skåret i granit. Ved fredagens træning viste han, at han både kan score med benene og hovedet. Særligt imponerende var det, da han brugte sin fysik til at smide en holdkammerat, så han kunne løbe ind i et indlæg med 100 kilometer i timen og pande bolden hårdt i kassen.

- På vores træningslejr i Tyskland trænede vi at spille med en 9'er. Men vi havde ikke en 9'er. Anders Holvad kan stå deroppe, men han er jo ikke en klassisk 9'er. Det er Chuma. Han kan modtage bolden og holde en modstander væk, og han kommer til at give os en ekstra facet, siger cheftræner Jonas Dal.

Men Chuma Anene skal lige i gang, før han kan bidrage 100 procent.

- Han kommer fra den kazakhstanske liga, og den stoppede i maj. I den sidste kamp fik han en skade efter 31 minutter og blev udskiftet i det 41. minut. De sidste 14 dage har han prøvet sig af i skotsk fodbold. Han mangler noget, siger Dal.

Annonce

Han skal spille

Planen er, at han stille og rolig skal masseres ind på holdet. Altså kommer han ikke til at spille 90 minutter lige med det første.

- Han har ikke en hel kamp i sig endnu. Vi kommer til at smide ham ind 10 minutter her, 20 minutter der og så måske en halv time. Jeg regner ikke med, at han kommer til at spille 90 minutter for os på denne side af nytår, siger Jonas Dal.

Men hov, Chuma Anene skal til FC Midtjylland fra januar efter planen. Betyder det så, at han aldrig kommer til at spille 90 minutter for FC?

Jonas Dal håber, at han også har angriberen i truppen næste halvår.

- Det håber jeg da. To en halv måned er kort tid til at få ham i kampform. Vi skal kunne bruge ham i kamp, hvis det skal give mening for os. Hvis det kun handlede om, at vi skulle bringe ham i form, kunne han lige så godt være blevet i Midtjylland, for de har bedre forudsætninger for at bringe ham i form, end vi, siger Dal.

- Grunden til, at han er kommet her, er at han skal spille fodbold. Men vi kan ikke kaste ham ud i det med det samme, siger Jonas Dal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce