Annonce
Erhverv

Damefrisøren, der skabte en succesfuld hule for mænd

Da Rabih Buheiri åbnede som gammeldags barber, var folk i Vejle skeptiske. Men i dag har han forrygende travlt.

33-årige Rabih Buheiri åbnede Vejles første barber for tre år siden. Nu har byen tre andre. Arkivfoto: Jonas Normann

Det var da en tosset idé.

Hvordan skulle det kunne gå i en by som Vejle?

Find på noget andet!

Rygklapperne stod langtfra i kø, da 33-årige Rabih Buheiri åbnede sin gammeldags barbersalon i Vedelsgade i Vejle - under navnet Rabih's Old Barbershop.

I dag, tre år efter, har han en blomstrende forretning med flere ansatte og mange kunder, hvoraf flere lægger mere end 10.000 kroner om året. Men hvorfor i en tid, hvor dagligvarebutikkerne sælger et utal af skrabere og barbermaskiner? Vi har spurgt ind til successen.

1

- Det handler først om at finde en idé, man selv tror på. Du kan ikke forvente, at andre gør det, og mange var skeptiske. Ikke alle ønsker én succes. Jeg havde været frisør i mange år og ejede tre saloner, men trængte til, at der skulle ske noget nyt. Jeg gik i tænkeboks, og så voksede idéen om en gammeldags barbersalon frem. På det tidspunkt fandtes der ikke noget lignende i Vejle og ganske få i Danmark.

2

- Det kræver hårdt arbejde at skabe en succes. Til at begynde med arbejdede jeg 90-100 timer om ugen, og jeg stod somme tider op om natten, du ved klokken tre, fordi jeg pludselig fik en idé. Det kunne for eksempel handle om et event eller en potentiel samarbejdspartner. Jeg gik først i seng igen, når jeg havde fået skrevet en note i min telefon.

3

- Man skal være god til at lytte til kundernes behov og efterkomme dem. Det første år ville mange klippes og barberes op til nytår, så jeg holdt åbent fra om morgenen 30. december til klokken to om natten 31. december. Året efter stod vi to ansatte yderligere tre timer, og her senest stod vi fem mand til langt op på dagen. Selvfølgelig klar med smil og bobler i glas.

4

- For mig handler det mest af alt om at give folk en oplevelse. Jeg har skabt et univers fra 40'erne og 50'erne, og vi har som regel butterfly og hele skidtet på. Butikken er fuld af ting fra den tid, og når kunderne kommer, får de altid tilbudt en sodavand eller øl, ja, sågar en cigar. Selv musikken er gammel.

5

- Jeg har været dygtig, men også heldig, at mit koncept sådan faldt ind i en trend, hvor mænd går mere og mere op i deres udseende. De vil gerne se godt ud. Skægget skal stå snorlige og plejes med diverse produkter. For manges vedkommende bruger de flere penge end deres kvinder og ofte mere end 10.000 om året her i Rabih's Old Barbershop.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Billund For abonnenter

21-årig Kasper er ved at bygge sit selvværd op igen: Han er ordblind og fik i skolen at vide, at han var dum

Annonce