Annonce
Trekantområdet

Dameroklubben får ny bådebro og sliske for anlægskroner: De nuværende er i temmelig dårlig stand

Fredericia Dameroklub har fået del i Fredericia Kommunes ekstra anlægskroner i 2020. De 438.000 kroner skal gå til en ny bådebro og en ny sliske. Det glæder kasserer Kirsten Schilling Ravn (til venstre), Thorni Mortensen og næstformand Mie Riis Christensen. Foto: Dorte Brandsen
Huller i slisken får hjulene til at sidde fast, og ro-medlemmer frygter for den vakkelvorne bådebro.

Fredericia: Når damerne skal ud at ro, kan det være lidt af et arbejde at få båden i vandet og tilbage på land igen.

Men i fremtiden vil det blive langt lettere. Der er nemlig penge på vej til både en ny bådebro og en sliske. Fredericia Kommune sender en gaveregn på 32,6 millioner kroner over idrætslivet, og det kommer blandt andet Fredericia Dameroklub til gode. Klubben får nemlig 438.000 kroner.

Pengene skal sørge for udskiftning af både broen og slisken, hvor bådene føres i vandet.


Vi er begyndt at skifte brædder i slisken. På grund af alder trækker træet sig sammen, og så bliver hullerne imellem større. Det er faktisk et knokleri at få bådene ind og ud.

Mie Riis Christensen, næstformand


Klubben har fået et tilbud på at lave broen for 75.000 kroner, så resten af pengene skal bruges på udskiftningen af slisken, som er fra 2001. Bådebroen er ældre.

- Vi er begyndt at skifte brædder i slisken. På grund af alder trækker træet sig sammen, og så bliver hullerne imellem større. Det er faktisk et knokleri at få bådene ind og ud, fortæller næstformand i roklubben Mie Riis Christensen.

Den yderste del af slisken - ned mod vandet - er skiftet, da roklubben for et par år siden fik store problemer med sand, som blev skyllet op på slisken. Derfor er håbet da også , at når resten skal skiftes, kan træet hæves omkring 20 centimeter, så sandet holder sig væk.

Annonce

Ser frem til udskiftning

Klubben har omkring 60 medlemmer og ror ud på faste tidspunkter fem gange om ugen. Men mange andre bruger også roklubbens arealer ved Østerstrand. Derfor er klubbens bestyrelse da også lidt betænkelig ved den fortsatte frie benyttelse af bådebroen, som efterhånden er ved at være temmelig slidt og vakkelvorn. De er derfor meget glade for, den bliver skiftet.

- Det er en offentlig strand, så vi kan ikke kontrollere, om der pludselig står 10 personer derude, fortæller Mie Riis Christensen.

Roklubben er selv forsigtig med ikke at være for mange mennesker på broen ad gangen. Både børnehaver, skoler, badegæster og sågar krydstogtgæster har benyttet sig af roklubbens arealer.

Da klubben ikke selv ligger inde med så store pengebeløb, som udskiftningerne koster, falder pengene på et tørt sted. Alternativet havde været, at klubben skulle forsøge sig med at søge fonde. Det gør dameroklubben, når der skal købes en ny robåd.

Træet på slisken har ligget der siden 2001, og hullerne mellem brædderne er nu så store, at hjulene på traileren glider ned i hullerne, når traileren skal flyttes sidelæns. Så det kræver efterhånden mange kræfter og en del bøvl at få robådene i vandet og op igen. Foto: Dorte Brandsen
Med en ny sliske bliver det langt lettere at få bådene i og op af vandet igen. Foto: Dorte Brandsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give

Give genåbnede med et brag

Annonce