Annonce
Navne

Dan er klar til to år mere i DGI

Dan Skjerning er blevet genvalgt til DGI's hovedbestyrelse. Han optræder oftest i avisen som socialdemokratisk byrådsmedlem, men foreningsmennesket Dan Skjerning brænder også for breddeidræt. Foto: Palle Skov
Byrådsmedlem i Vejle, socialdemokraten Dan Skjerning, er blevet genvalgt til DGI, som organiserer 6400 idrætsforeninger over hele landet.
Annonce

Genvalg: Dan Skjerning blev genvalgt til hovedbestyrelsen på DGI’s årsmøde forleden. Han er også formand for DGI Sydøstjylland og byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Vejle Kommune.

Han var 14 år, da han første gang blev valgt ind i bestyrelsen i den lokale idrætsforening, Gårslev GF. I 2016 blev han formand for DGI Sydøstjylland, inden han to år senere fik sæde i hovedbestyrelsen i DGI.

Nu kan 51-årige Dan Skjerning så fortsætte med at sætte retningen for de 6.400 idrætsforeninger med 1,7 millioner medlemmer, som er organiseret under DGI's paraply.

På DGI’s årsmøde sikrede han sig genvalg efter et kampvalg, hvor fire kandidater kæmpede om tre pladser i hovedbestyrelsen.

Dan Skjerning glæder sig til at fortsatte arbejdet med at engagere flest mulige i idræt og motion i idrætsforeningerne, ligesom han ser frem til at arbejdere videre med Bevæg dig for livet, DGI og DIF’s fælles vision om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

Annonce

Corona har vist værdien af idræt

Dan Skjerning ønsker også at styrke DGI’s rolle i samfundet.

- Corona-perioden har, trods alle de negativer, der har været, vist, at DGI har en afgørende rolle. DGI er en utrolig vigtig spiller i civilsamfundet, og den rolle vil jeg gerne være en del af og styrke fremover, siger han i en pressemeddelelse om genvalget.

Annonce

Idræt blev døråbner til lokalpolitik

Dan Skjerning er foreningsmenneske ind til benet. I over ti år var han bestyrelsesmedlem i Gårslev GF, og idræt blev en døråbner til lokalpolitik. Siden 2001 har Dan Skjerning siddet i kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet i Vejle, blandt andet som formand for kultur- og fritidsudvalget.


DGI er en utrolig vigtig spiller i civilsamfundet, og den rolle vil jeg gerne være en del af og styrke fremover.

Dan Skjerning


Derudover er han næstformand i den lokale brugs og teatermand på 25. år ved Gårslev Amatør Scene. Hans første foreningsidræt var fodbold, og siden fyldte både håndbold og volleyball. I dag får han motion med cykling og fitness i Gårslev GF.

Han er uddannet typograf og lærer uden bachelor, og arbejder på et bosted for voksne handicappede.

Dan Skjerning bor sammen med Dorethe og de har henholdsvis tre og to voksne børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce