Annonce
Give

Danakilde starter børnepasning til september

I "Danakilde Børnepasning" vil forældre og børn i dagligdagen indimellem møde "Oldemutter" Birgit Rye Petersen, der vil synge med børnene. De feste personale består af Rebekka Rye Petersen og Charlotte Vedel Petersen. Foto: Børge Larsen
Fra årsskiftet må kun kommunalt ansatte kalde sig dagplejere. Derfor hedder det nye dagplejetilbud ved Rørbæk Sø for "Danakilde Børnepasning" - og her er der åbent hus 27. august.

Rørbæk: Skal der være masser af frisk luft, masser af rum både inde og ude og skal der være masser af arme til at tage sig af netop den udgave af verdens ottende vidunder, man lige er blevet forældre til, bør man måske rette blikket mod Rørbæk Sø.

Her åbner Rebekka Rye Petersen og Charlotte Vedel Petersen 1. september en børnepasning på ejendommen Danakilde. Den ligger på en stor grund, så der er masser af plads både inde og ikke mindst ude.

Her er også masser af dyr af den mere kælne slags, ikke produktionsdyr, hvis der ses bort fra hønsene. Her er også mange mennesker, for der bor fire generationer på ejendommen.

- Det er kun Charlotte og jeg, der er ansat i børnepasningen. Men alle på ejendommen er godkendt til at være i børnepasningen og her vil vi især have gavn af vores "oldemutter" Birgit Rye Petersen. Hun er uddannet pædagog og hun vil være lidt ved børnene hver dag, hvor hun vil synge og lære dem rim og remser, fortæller Rebekka Rye Petersen.

"Oldemutter" er mor til Torsten Rye Petersen, der driver Rørbæk Tømrer og Snedkerforretning på stedet og samtidig svigermor til Rebekka Rye Petersen.

Legeredskaber og gynger er selvfølgelig fremstillet uden skadelige kemiske stoffer. Foto: Danakilde

Fleksibilitet

Der bor i alt 13 på Danakilde, fordelt på fire generation og suppleret med et par af tredje generations venner. De er som sagt alle godkendte, som de skal være, når der skal være børnepasning på ejendommen.

- De skal ikke arbejde med børnene til daglig. Men de kan træde til, hvis enten Charlotte eller jeg bliver forhindret i at være der en dag eller to. Det betyder, at forældrene ikke kommer i den situation, at de pludselig skal finde et andet sted til deres barn, siger Rebekka Rye Petersen.

Hun er overbevist om, at de fleste forældre vil sætte pris på, at de altid ved, hvor deres barn skal afleveres og hentes. Samtidig er Danakilde Børnepasning indstillet på at være meget fleksibel med hensyn til åbningstiderne.

Ikke, at de vil holde åbent i døgndrift, men kommer forældre i problemer med at nå aflevering eller afhentning i den normale åbningstid, kan børnene godt blive lidt længere.

- Det finder vi sagtens ud af, siger Rebekka Rye Petersen.

Så naturligt som muligt

Mulighederne for at komme ud i frisk luft er store for børnene i pasningsordningen. Trafikken på Rørbækvej er begrænset, men for en sikkerheds skyld er der sørget for, at der ikke er direkte adgang fra udearealerne til vejen.

Udearealerne er til gengæld store, både i haven og i arealerne bag selve ejendommen. Det er også her, de mange kæle- og klappedyr befinder sig sammen med den store "labyrint" med krydderurter.

I det hele taget bliver der sørget for, at børnenes mad er så naturlig og økologisk som overhovedet muligt. Der kan også klares vegansk kost, hvis det ønskes.

"Danakilde Børnepasning" åbner som sagt 1. september. Den ligger på Rørbækvej 13 og her er der åbent hus tirsdag 27. august fra klokken 10 til 16.

Har man ikke mulighed for at dukke op til det arrangement, kan man sagtens få et forhåndskig alligevel. På Danakilde er man altid velkommen til at kigge inden for.

Der er lagt vægt på, at de forskellige legeting ikke blot er tidsfordriv. De skal også være med til at fremme børnenes naturlige udvikling: Foto: Danakilde
Annonce
Forsiden netop nu
VB

Live: Tager VB 4. hjemmesejr på stribe?

Annonce