Annonce
Sport

Danmark fortsætter mishandlingen af de andre nationer i gruppe F: På tirsdag kan de stikke VM-billetterne i bæltet

Spillerne fra Danmark jubler over, at Kim Robin dækker kampen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
Fire mål i første halvleg var nok for de rød-hvide til at sikre den syvende sejr på stribe i gruppe F. De vandt 4-0 over Moldova på et mennesketomt stadion i Chisinau - og har fortsat ikke lukket mål ind i kvalifikationen.

FODBOLD: En sejr er en sejr.

En sådan kan naturligvis altid gradbøjes alt efter kunstnerisk udtryk og iboende hændelser hen over 90 minutters boldflytteri, prust og støn: Den kan være overbevisende, heldig, uskøn, ufortjent, magisk, for stor, for snæver og så videre.

Men i fodbold er en sejr en sejr. Punktum. Når resultatet står, stadion efterladt til mågerne og natten, forsvinder alle nuancerne, kun kampens udfald er vigtigt, hvem fik de tre point?

Annonce

Og så er det ligeledes ligegyldigt om det er indtruffet på vindblæst kunstgræs i Thorshavn, i et udsolgt Parken eller på et måbende Ernst-Happel-Stadion i selveste Wien.

Eller i den moldoviske hovedstad for den sags skyld.

Lørdag aften nappede det danske fodboldlandshold den syvende sejr ud af syv mulige i VM-kvalifikationens gruppe F, da det blev til en sejr på 2-0 over Moldova.

Det var en pligtsejr. Og det var en relativ nem én af slagsen. Suveræn. Det var tre point, der betyder, at de rød-hvide på tirsdag i egen udsolgt hule kan sikre VM-billetterne til næste års slutrunde i Qatar.

Skarpe Skov-rytter

23 minutter skulle der gå af opgøret før de tappert kæmpende, men reelt chanceløse moldovere i deres blå sparkedragter, måtte bukke under for det massive danske spilovertag, og det skete, da Andreas Skov Olsen udnyttede riposten efter et stolpeskud fra Pierre-Emil Højbjerg.

Det var den 21-årige Bologna-spillers fjerde scoring i denne VM-kampagne, dansk topscorer, i vælten.

Og så skulle tiden jo egentlig bare vandre, så danskerne i tæt på stærkeste startopstilling, for landstræner Kasper Hjulmand tog ikke nogen chancer, tre point, hjem til Danmark, og så ellers matchbold mod Østrig.

Men de ville mere, ikke bare spadsere, kunne jo lige så godt, når modstanden ikke var mere hidsig: Ti minutter senere fremprovokerede Olsen et straffespark, som anfører Simon Kjær som en anden middelalderbøddel hamrede op i det ene målhjørne, og det var såmænd også Skov Olsen, der lidt derefter sendte et hjørnespark lige ind i støvlesålen på Christian Nørgaard, og for at det ikke skal være løgn, og her lyver vi ikke, blev det også 4-0 til pauseteen, Joakim Mæhle med endnu en ripost-scoring efter stor afbrænder af en generelt uskarp Yussuf Poulsen.

Det var mange kommaer. Pust ud, for herefter stoppede de hektiske indslag.

Annonce

Skal vi gå ind og danse?

Zimbru Stadium, hvor endnu en dansk magtdemonstration altså fandt sted, ligger klos op ad Strada Aeroportului, en sine steder otte-sporet fætter af en hovedfærdselsåre ind mod Chisinau, der forbinder lufthavnen med centrum af byen.

På den anden side af vejen ligger en zoologisk have i sørgelig forfatning, og ellers er det lille stadion, der normalt kan huse lidt over 10.000 tilskuere, men til denne sene aftentime kun havde besøg af et par tusinde personager, omgivet af slidte, beskidte, trøstesløse boligblokke, der fra ikke så få altaner havde folk hængende ud over den umiddelbart porøse beton for at følge med i løjerne.

De trak hurtigt snuderne ind i varmen til kaffe og moldovisk "Vild med dans", der åbenbart også er et populært koncept på de kanter. Fodbolden har det noget mere svært.

Det havde de godt 300 danske supportere på tribunerne ikke. De havde en fest. Sang så struberne kom på overarbejde, sørgede for den stemning, hjemmepublikummet ikke kunne mobilisere. Og så havde de pyntet op: En lang række danske flag - fra blandet andet Videbæk, Erritsø, Hundested, Randers og Vangede - svajede i den kolde aftenvind nede bag den ene mål. Det var rødt og hvidt og sejle op ad åen.

Annonce

Cruisekontrol

I pausen skiftede landstræneren Simon Kjær og brandvarme Andreas Skov Olsen ud, i stedet kom Jannik Vestergaard og Kasper Dolberg på græs, men herefter var dansker-bussen mere eller mindre kørt tilbage til hotellet i den anden ende af Chisinau, ikke flere scoringer, enkelte halve chancer, men ikke mere turbo, bare fuld kontrol - og flere indskiftninger, der måske nok brød noget rytme, men ikke gjorde opgaven besværlig på nogen som helst måde.

Så det endte 4-0 i dansk favør, forventet sejr, det danskerne kom efter: Tre point, ikke så mange dikkedarer.

Danmark har maksimumpoint efter de her syv første kampe, og en pænt fornuftig målscore på 26-0, og nu venter så Østrig i Parken på tirsdag til en rendyrket matchbold. En sejr der, og så er endnu en dansk slutrunde sikret.

De må ryste i skistrømperne, østrigerne, selvom de da godt nok vandt 2-0 over Færøerne lørdag aften, men altså fortsat blot er nummer fire i gruppen, hele 11 point efter de danske stormtropper.

Der er lagt til en lidt større fest end den på Strada Aeroportului.

VM-KVALIFIKATIONSKAMP

Moldova-Danmark 0-4 (0-4)

Mål: 23. 0-1 Andreas Skov Olsen. 33. 0-2 Simon Kjær (str.). 39. 0-3 Christian Nørgaard. 44. 0-4 Joakim Mæhle.

Advarsler: Denis Marandici, Moldova.

Moldova (4-3-3): Cristian Avram - Ion Jardan, Veaseslav Posmac, Igor Armas, Denis Marandici - Vadim Rata, Artur Ionita/80. Cornel Cotogol, Radu Ginsari/62. Cristian Dros - Mihail Ghecev/46. Maxim Potirniche, Ion Nicolaescu/80. Artiom Puntus, Marius Iosipoi/62. Dan Spataru

Danmark (4-3-3): Kasper Schmeichel - Daniel Wass, Simon Kjær/46. Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Joakim Mæhle - Pierre-Emil Højbjerg/65. Joachim Andersen, Christian Nørgaard, Thomas Delaney/57. Mathias Jensen - Andreas Skov Olsen/46. Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen/77. Andreas Cornelius, Mikkel Damsgaard

Bedste dansker: Andreas Skov Olsen

Dommer: Joao Pinheiro, Portugal

Tilskuere:  Cirka 2000 på Zimbru Stadium

Næste kamp: Tirsdag, VM-kvalifikationskamp, kl. 20.45 mod Østrig, Parken

Karakterer (7-trinds-skala): Kasper Schmeichel 7 - Daniel Wass 4, Simon Kjær 7, Andreas Christensen 7, Joakim Mæhle - Pierre-Emil Højbjerg 7, Christian Nørgaard 7, Thomas Delaney 7 - Andreas Skov Olsen 10, Yussuf Poulsen 02, Mikkel Damsgaard 4. Indskiftere: Jannik Vestergaard 7, Kasper Dolberg 4, Mathias Jensen 4.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods nyt nederlag: Derfor ligner VB nu igen et rigtigt fodboldhold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce