Annonce
Kultur

Danmarks ældste levende bog: Trap fortæller igen om Vejle

Fire af buerne af Bølgen ved Vejles havnefront pryder den nye bog fra Trap, som koncentrerer sig om at beskrive Vejle Kommunes område. På dette foto fra ændernes synspunkt er hele Bølgen med. Foto: Mads Dalegaard
Bogværket Trap, der beskrev Danmark første gang i 1850'erne, er på færde igen. Denne gang er det en bog kun om Vejle Kommunes område.

Teksten er ajourført 14. april med oplysning om, at tekst og fotos er nedfotograferet.

Vejle: Trap må være en seriøs kandidat til titlen "Danmarks ældste levende bog". Dens beskrivelser af Danmark begyndte tilbage i 1856, og nu er man nået til Vejle for sjette gang.

Beskrivelsen af hele landet skal efter planen være færdig i år. Så vil der i denne omgang være udgivet 34 bind med omkring 10.000 sider tekst.

Annonce

Den nye bog om det område, vi kalder Vejle Kommune, udkommer onsdag den 14. april.

Kun om Vejle

Det særlige ved udgivelsen er, at den "kun" handler om Vejle Kommunes område. Teksten har tidligere været udgivet som en del af et bind, der også handlede om Billund og Fredericia kommuner. En forskel er, at tekst og illustrationer er nedfotograferet med cirka otte procent, da kommunebøgernes sider er lidt mindre.

Trap Danmark er bygget op efter en fast skabelon med kapiteloverskrifterne: Natur og Landskab, Historie, Byer, Kultur samt Samfund og Erhverv.


Trap Danmark har det slogan, at den "har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle."

Trap Danmark


124 forskere og eksperter har bidraget til den fyldigt illustrerede bog. Forlaget lover besked om det væsentligste fra Langelund til Hvidbjerg og fra Thyregod til Ågård.

Blandt emnerne er Grejs Å og et af landets tidligste industrimiljøer, Egtvedpigen, Jellingmonumenterne, Randbøl Hede, sjældne orkidéer og kystklinten ved Hvidbjerg. Gudenåens udspring, Fjordenhus, Givskud Zoo, broen, boldklubben og bomuldsspinderierne har fået plads.

Trap Danmark har det slogan, at den "har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle."

Trap - kun om Vejle Kommune

  • Traps  bog om Vejle Kommunes område er på 152 sider i blødt omslag. Tekst og opsætning matcher Vejleafsnittet i det bind om Billund, Vejle og Fredericia Kommune, der udkom i november sidste år. Dog er tekst og illustrationer nedfotograferet med lidt over otte procent.
  • Som et ekstra element er der i den nye udgivelse et landkort over hele Vejle Kommune i målforholdet 1:75.000, der kan foldes ud på et bord. Det giver et fint overblik over vores store kommune.
  • Vejledende pris er 279,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere.
Annonce

Trap er ikke færdig med Vejle

Trap er dog ikke færdig med Vejle Kommune med denne udgivelse. En del af det fondsstøttede projekt er, at der skal skabes et digitalt univers, hvor man kan søge på emner uden at bladre. Den del findes på trap.lex.dk og samler indhold fra flere forskellige databaser om runeindskrifter, kalkmalerier, fredede huse og fortidsminder samt flere andre.

Oplysninger fra Vejle kommer med senere i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce