Annonce
Vejle

Danmarks bedste hotelkæde kåret: Vejle-hotel blandt prisvinderne

Vi er superstolte, siger direktør Kari Brandsgård fra Haraldskær Hotel og Konference efter, at Sinatur-kæden er kåret som Danmarks bedste hotelkæde. Arkivfoto
Sinaturkæden, der også tæller Haraldskær, er kåret til landets bedste hotelkæde. Det skyldes vores miljøindsats, forklarer direktøren på Haraldskær.
Annonce

Vejle: - Personalet fik champagne til vores morgenmad her torsdag, og gæsterne får til aftensmaden. Generelt er alle dage på Haraldskær gode dage, men den dag er ekstra god, siger direktøren på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Kari Brandsgård.

Anledningen til udskænkningen er, at Sinatur Hotel & Konference onsdag aften vandt prisen som Danmarks Bedste Hotelkæde ved Danish Travel Awards 2019 i København.

Kæden har foruden hotellet på Haraldskær vest for Vejle også hoteller på Skarrildhus, Sixtus, Gl. Avernæs, Storebælt og Frederiksdal.

Personalet fik champagne til vores morgenmad her torsdag, og gæsterne får til aftensmaden. Generelt er alle dage på Haraldskær gode dage, men den dag er ekstra god, siger direktør på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference.

Kari Brandsgård

Annonce

Hotel på naturens præmisser

Hoteldirektør Kari Brandsgård har som erklæret "klimatosse" været med til at give Haraldskær en markant miljøprofil i lighed med resten af kæden. Meldingerne og målene om at formindske miljøaftrykket har været klare. Måske indtil nu lidt utraditionelt for en erhvervsvirksomhed.

Men hun mener, at hotelpublikummet efterspørger det, og hun er ikke i tvivl om, at kædens topplacering kan forklares med den bevidste miljøindsats fra hotelkædens side. Kåringen bygger på stemmer fra 2600 personer i Epinions Danmarkspanel.

- Med kun seks hoteller er vi en forholdsvis lille aktør i den danske hotelbranche. Til gengæld fylder vi meget, når det handler om bæredygtighed. Vi bor smukt, og vi har valgt at passe godt på vores omgivelser og drive hotel på naturens præmisser. Vi prioriterer for eksempel økologi, lokale råvarer og grøn energi, og vi affaldssorterer alt. Jeg er sikker på, at bæredygtighed også spiller en stor rolle for dem, der har stemt, siger hun.

Hun har som mål, at hotel- og konferencedriften skal fylde så lidt i klimaregnskabet som overhovedet muligt.

Annonce

I kapløb om flere priser

Tidligere på året fik Sinatur Hotel & Konference som landets første hotelkæde Det Økologiske Spisemærke i sølv - en garanti for, at mellem 60 og 90 procent af alle drikke- og fødevarer er økologiske. Mærket er en af grundene til, at Sinatur også er nomineret til Økoprisen 2019, som Økologisk Landsforening uddeler den 24. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Vejle

Lokalt netmedie har droppet Vejle-nyheder

Annonce