Annonce
Billund

Danmarks bedste politihunde mødes i Billund

Det er i Billund, at det sidst på måneden bliver afgjort, hvem der er Danmarks bedste politihund. Arkivfoto

I den sidste weekend i måneden vil det vrimle med politifolk i Billund. Det skyldes dog ikke nogen forbrydelse, men derimod at der er DM for politihunde i området ved Lalandia.

Annonce

Billund: I den sidste weekend i september bliver der ikke mangel på politifolk i Billund.

Her er den lokale afdeling af Danmarks Politihundeforening nemlig vært ved DM for politihunde, som finder sted i området omkring Lalandia. 48 politihunde stiller op i tre forskellige klasser, hvor de er inddelt efter alder og erfaring.

- Der er en række lydighedsopgaver. Det er øvelser, som foregår på pladsen bag Lalandia, hvor vi vil have opsat telte og en ringbane. Der er også øvelser ude i terrænet. Det er spor-øvelser, hvor hunden skal ud og finde en genstand. Her kan vi justere på sværhedsgraden ved at ændre sporets størrelse eller længde og ved at lave sving og drejninger, fortæller Kurt Andersen, som er tovholder på arrangementet.

Nysgerrige er velkomne

Der vi hele weekenden fra den 28. til den 30. september være masser af aktivitet i området bag Lalandia, når der er DM for politihunde.

De 48 hunde, som er med i konkurrencen, er inddelt i tre kategorier: Patruljeklassen, kriminalklassen og vinderklassen. De har alle kvalificeret sig via stævner i de lokale foreninger.

Alle nysgerrige er velkomne til at lægge vejen forbi området i løbet af weekenden for at overvære konkurrencerne.

Annonce

Kongeøvelsen

De 48 hunde og deres mennesker skal i løbet af weekenden på en række opgaver for at finde frem til, hvem der er Danmarks bedste politihund. En af de øvrige opgaver er den såkaldte anholdesopgave.

- Der dukker en mand op 75 meter fremme. Han bliver anråbt, og hvis han ikke stopper - og det gør han selvfølgelig ikke - skal hunden sætte efter ham og standse ham. Han er iklædt et ærme, så det ikke gør ondt, når hunden bider sig fast. Men den skal bide sig fast og bevogte ham, indtil betjentene når frem, siger Kurt Andersen.

- Kongeøvelsen er rundering i området. Der er angivet et skovstykke, hvor der typisk vil være en person gemt, og så vil der være to genstande, som skal findes og sikres, så man ikke jokker rundt oven i et gerningssted, tilføjer han.

Annonce

I uniform

I denne weekend behøver borgerne i Billund altså ikke blive skræmte over, at det vrimler med politi. En række af deltagerne vil nemlig være fuldt uniformerede.

- Tjenestehundeførerne er reelt i tjeneste og dermed også bevæbnede. De er klar til udrykning, hvis der skulle ske et eller andet. Hvis der er brug for en tjenestehundefører i alvorlig sammenhæng, bliver han kaldt ud af konkurrencen, forklarer Kurt Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce