Annonce
Kultur

Danmarks fineste musicaluddannelse fyldte 20: Søren Møller, Helge Reinhardt og Thomas Agerholm blev foreviget

En god uddannelse gør ikke kun eleverne fagligt dygtige, men grunder dem også personligt og menneskeligt. Og det vil musicalakademiets elever gennem de første 20 år gerne takke skolen og dens tre rekotorer i den tid for. Her er det (fra venstre): Musicalperformer Martin Skriver, sponsor Anders Østergaard fra Monjasa, musicalperformer Søren Bech-Madsen, tidligere rektor Søren Møller og tidligere rektor Thomas Agerholm. Skolens første rektor Helge Reinhardt var inviteret, men havde ikke mulighed for at deltage. Foto: Mette Salling Eriksen
Når livet er musicals, er musicalakademiet porten ind til livet. Og så er ingen ord for store, mener de tidligere elever, der hylder Fredericias initiativ og musical-hjerteblod.

Fredericia: I Fredericia ligger landets fineste uddannelse inden for musicals. Akademiet har 20 år på bagen, og det blev mandag fejret, da tidligere elever afslørede et kunstværk, der hylder akademiet og tre af dets ledende kræfter gennem årene: De tre rektorer i de første 20 år - Helge Reinhardt, Søren Møller og Thomas Agerholm.

Fejringen skulle egentlig have fundet sted tidligere, men corona kom i vejen. Mandag oprandt dagen, hvor værket fra den tysk-franske kunstner Julien Deiss skulle afsløres. Værket er sponsoreret af tidligere elever samt Monjasa. Det består af tre malerier.

Initiativet til indsamlingen og hyldesten kom fra musicalperformerne Martin Skriver og Søren Bech-Madsen, der begge er uddannet på skolen i Kongensgade.

Annonce

Ret hurtigt fik de opbakning fra så godt som samtlige tidligere elever, som dels bidrog økonomisk og dels sendte nogle velvalgte ord på, hvad akademiet har betydet for dem - ikke bare fagligt, men også menneskeligt.

Disse ord indgik i Julien Diess' arbejde med værket, som er et af hans få bestillingsværker.

Rørte rektorer

Musicalakademiets første rektor, Helge Reinhardt, kunne ikke være tilstede under fejringen. Det kunne derimod hans efterfølgere, Søren Møller og Thomas Agerholm. På dagen deltog både mange tidligere elever, politikere og embedsmænd, som var engageret i at få uddannelsen etableret.

Trods sit fravær lægger Helge Reinhardt ikke skjul på, at han er rørt over dagen og den hengivenhed, de tidligere elever viser. Han fortæller, at arbejdet med at skabe akademiet var udfordret af modstand og udfordringer. Men han kastede sig ind i det, fordi han selv følte et stærkt behov for en professionel musicaluddannelse i Danmark.

Der burde rejses en statue af Helge Reinhardt.

Martin Skriver, musicalperfomer

- Byrådet stod for største del bag en støtte til dette næsten umulige projekt, der fra starten mødte stor skepsis og modstand blandt statens skuespilleruddannelse og ikke mindst teatrene. Oveni fulgte en meget hård kamp med Undervisnings- og med Kulturministeriet, såvel de kunstneriske faggrupper indenfor teater og musik, lyder det fra Helge Reinhardt.

Netop det at kæmpe mod modstand og skabe en så stærk uddannelsesinstitution er noget af det, Martin Skriver og Søren Bech-Madsen ville hylde.

- Der burde rejses en statue af Helge Reinhardt, har Martin Skriver tidligere udtalt.

I stedet må de tre rektorer "nøjes" med hvert sit maleri.

De tre malerier er skabt af den fransk-tyske kunstmaler, Julien Diess, der bor i København og via personlige kontakter kendte musicalakademiets særlige ånd, allerede inden han kastede sig ind i arbejdet. Foto: Mette Salling Eriksen
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Storfamilien Junkers tag er styrtet ned i regnvejret: - Tingene bliver nemmere af, at vi ikke sætter os ned og er kede af det

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Alarm 112

Slam! sagde det: Lastvognen var for høj til broen: Lyskryds sat ud af kraft

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Vejle Boldklub

VB-træner Peter Sørensen er fortsat uden sejr; vi har spillet til mere, end vi fik

Børkop For abonnenter

Regnen var centimeter fra at ødelægge Danmarks smukkeste vandmølle: ‘Vi har råbt op om det siden 2017, men der sker ikke noget’

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Vejle

Silende regn er skiftet til byger: Højvandsvagten stod op klokken tre i nat for at tjekke en vigtig ting

Vejle For abonnenter

Når det står ned i stænger, og Skovgade svømmer over: Så meget vand kan din bil tåle, før du får problemer

Hedensted

Anders Bent gik fra 20 forskellige hjemmehjælpere om måneden til fem-seks: De kender mig bedre

Annonce