Annonce
Erhverv

Danmarks Indsamling: Lego-medarbejdere løber i den gode sags tjeneste

Til daglig er det heste, der løber bag startbilen og venter på at kunne give den fuld gas. I dagens anledning var hestene skiftet ud med Lego-medarbejdere. Foto: Martin Ravn
Det er ikke heste, som i denne weekend løber på Billund Trav. Det er Lego-medarbejdere. For hver omgang de løber, donerer Ole Kirks Fond 50 kroner til Danmarks Indsamling.

Billund: Legos mange medarbejdere i Billund har i den seneste uges tid været mere aktive end sædvanligt. Det hele kulminerer fra fredag til lørdag med et 24 timers løb på Billund Trav, hvor formålet er at samle penge ind til et godt formål.

- Det handler om at støtte Danmarks Indsamlingen. I stedet for bare at sende en pose penge afsted vil vi gerne engagere medarbejderne, fortæller Charlotte Simonsen, der er kommunikationschef hos Lego.

Derfor er medarbejderne hele den forløbne uge blevet opfordret til at dyrke motion. For hver halve time, de har været aktive, får de en legoklods. Og for hver omgang, de fra fredag fra klokken 14 og 24 timer frem løber rundt på Billunds travbane, får de en klods.

Når klodsregnskabet er gjort op, donerer Ole Kirks Fond 50 kroner for hver klods til Danmarks Indsamling.

- Vi vil gerne engagere folk, og derfor er det nødt til at være sjovt og spændende. Folk skal lægge noget energi i det, siger Charlotte Simonsen, der også selv skal en tur på travbanen.

Annonce

I stedet for bare at sende en pose penge afsted vil vi gerne engagere medarbejderne.

Charlotte Simonsen, kommunikationschef, Lego

Maraton

Cirka 150 legomedarbejdere stillede fredag eftermiddag til start på den plads, der sædvanligvis er forbeholdt travheste.

Folk kommer i løbet af det døgn, det hele varer, dumpende ud og ind, som kalenderen tillader det. Sidste år deltog i alt 1200 medarbejdere, og der var meget stor forskel på, hvor mange omgange, de lagde på banen.

- Man kan nøjes med at gå en enkelt omgang, men sidste år var der også nogle, der gik en maraton. Nogle løber lidt og går ind og tager en pause og går så ud og løber igen. Det er meget forskelligt, hvad folk vælger at gøre, siger Charlotte Simonsen.

1,5 millioner sidste år

Det er femte gang, Lego arrangerer indsamlingen. Sidste år var medarbejderne så aktive, at Ole Kirks Fond endte med at donere 1,5 millioner kroner til indsamlingen.

- De syntes, at det var så flot et arrangement, at de valgte at fordoble hele det indsamlede beløb. Det kan vi selvfølgelig ikke regne med, at de gør igen i år, siger Charlotte Simonsen.

Lego-medarbejderne har lov til at tage den nærmeste familie med på travbanen. Deres løbeture rundt på banen kaster også legoklodser af sig. De firbenede venner er også velkomne, men kan ikke tjene klodser. Foto: Martin Ravn
Deltagerne tæller selv deres omgange. Sidste år var den mest aktive helt oppe og tilbagelægge 55 omgange, hvilket svarer til 66 kilometer. Foto: Martin Ravn
Fredag eftermiddag klokken 14 blev der skudt til start på Billund Trav. Her var omkring 150 legomedarbejdere mødt op, men de får i løbet af det døgn, løbet varer, selskab af mange kolleger. I fjor var der deltagelse af i alt 1200 personer. Foto: Martin Ravn
Nogle løber i et hæsblæsende tempo, mens andre vælger at gå rundt på den 1,2 kilometer lange strækning på Billund Trav. Tempo er irrelevant - det handler kun om, hvor mange omgange man kan klare. Foto: Martin Ravn
Lego-ansatte dyrker motion til fordel for Danmarks Indsamling. Foto: Martin Ravn
Lego-ansatte dyrker motion til fordel for Danmarks Indsamling. Foto: Martin Ravn
Lego-ansatte dyrker motion til fordel for Danmarks Indsamling. Foto: Martin Ravn
Lego-ansatte dyrker motion til fordel for Danmarks Indsamling. Foto: Martin Ravn
Lego-ansatte dyrker motion til fordel for Danmarks Indsamling. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce