Annonce
Kultur

Danmarks mest romantiske komediepar går til musicalen

Anna Clara Sachs Leschly yderst til venstre spiller den unge Anja overfor den unge Viktor, Nikolai Jensen. Sofie Lassen-Kalhke og Robert Hansen er den 20 år ældre udgave af det forelskede par. "Kærlighed ved første hik - the musical" får premiere 20. september og spiller til 9. december. Pressefoto: Miklos Szabo

Musical. 90'er biografhittet "Kærlighed ved først hik" bliver til en musical, der turnerer hele landet rundt til efteråret. Anna Clara Sachs Leschly spiller sin første store hovedrolle, som den unge Anja, der forelsker sig i kiksede Viktor. Men musicalen byder også på et gensyn med komediens første stjerner.

Musicalen udspiller sig på to tidspunkter. Dengang i 1999, hvor Viktor hikkende mødte sin store kærlighed for første gang, og nu i 2018, hvor midtvejskrisen har indfundet sig og Anja har forladt sin mand gennem næsten 20 år. Hver for sig drømmer de sig tilbage til den sommer, hvor alt var nyt og romantisk, og Viktor kæmpede for Anjas kærlighed.

Det er 23-årige Anna Clara Sachs Leschly, der spiller musicalens unge Anja. En rolle, som skuespilleren kender ud og ind.

- Jeg var ikke særlig gammel, da filmen kom, men jeg så den mange gange som barn. Jeg syntes, at den var sindssygt sjov og spændende. Og så skete der det, at min mor instruerede opfølgerne "Anja og Viktor" og "Anja efter Viktor". Og jeg har været med hende på arbejde og set det derfra, så jeg har et lidt specielt tilhørsforhold til historien og filmene, siger Anna Clara Sachs Leschly, der er datter af filminstruktøren Charlotte Sachs Bostrup.

Selv om der er skrevet en ny ramme om historien, er der mange replikker fra det originale manuskript, som det nu er Anna Clara Sachs Leschly, der har fået.

- Det er sjovt, at jeg skal læse de replikker, som Sofie (Lassen-Kalhke, red.) læste dengang. Der er mange helt ikoniske replikker, som jeg pludselig skal sige, fortæller hun.

Annonce

90'er stemning

Mens musicaldebutanterne Anna Clara Sachs Leschly og Nikolai Jensen spiller unge Anja og Viktor, er det de originale hovedrolle-indehavere Sofie Lassen-Kalhke og Robert Hansen, der spiller det 20 år ældre par, som midt i ægteskabskrisen drømmer sig tilbage til deres ungdom. Også skuespillerne Karl Bille og Joachim Knop, der var med i filmene, er på rollelisten. Og der er genhør med Innocent Bloods 90'er soundtrack, som udgør en stor del af musicalens sange.

- Sangene fra soundtracket fyldte ikke så meget i filmen, men vi bruger stort set alle sammen i musicalen. De er så fine, de er på dansk, og de giver god mening i forhold til historien. Men vi synger også andre fede 90'er hits, siger Anna Clara Sachs Leschly.

Udover poppen er den del af historien, der foregår i fortiden, proppet med 90'er stemning og stil.

- Der er ikke sparet på noget. Det er meget sjovt at se, hvad vi skal have på, os, der spiller 90'er scener. Der bliver både nogle glade og mindre glade gensyn med ting fra dengang, siger hun.

"Kærlighed ved første hik - the musical" får premiere i Tivolis koncertsal 20. september. Fra 2. november til 9. december turnerer forestillingen landet rundt og kommer til Vejle, Esbjerg, Odense, Aarhus, Aalborg og Holstebro. Se mere på hikmusical.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce