Annonce
Erhverv

Danmarks vigtigste landshold: To fra Vejle skal til WorldSkills

Danmarks vigtigste landhold kalder SkillsDanmark denne flok håndværkere, der skal til VM i skills om to uger. Foto: Per Daugaard.
To fra Vejle er med, når 1600 håndværkstalenter mødes til WorldSkills i Rusland.

Vejle: Om et par uger afrejser det danske WorldSkills-landshold til VM i håndværk i den russiske by Kazan. 14 unge talenter har trænet ihærdigt det meste af sommeren. WorldSkills 2019 samler 1600 unge håndværkstalenter fra 60 nationer til kamp om guld, sølv og bronze i 56 forskellige fag. Aldersgrænsen er 22 år. Konkurrencern afvikles fra 23. til 27. august.

- Vi kalder vores landshold for Danmarks vigtigste, fordi de ikke kun kæmper for underholdning og sig selv. De kæmper for at skabe opmærksomhed på erhvervsuddannelserne, og det er der brug for. Flere prognoser taler om alvorlig mangel på faglærte i de kommende mange år, og det bliver en hæmsko for indtjening og vækst i håndværk, service og industri. Vi skal bare have nogle flere til at vælge den vej, siger SkillsDenmarks formand, Jesper Juul Sørensen.

Annonce
Blandt deltagerne i verdensmesterskaberne i godt håndværk er Kamilla Højrup, som går på SDE i Vejle. Foto: Per Daugaard

To fra Vejle med

To af deltagerne tager til daglig deres uddannelse på Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Den ene er møbelsnedker Snorre Steenstrup Dyhr, 18 år. Han er fra Odense, bor i Vejle og er elev hos møbel- og inventarvirksomheden OT Lauridsen i Sindbjerglund uden for Vejle. Han skal dyste mod 29 andre deltagere i møbelsnedkernes konkurrence.

Den anden er bygningsmaler Kamilla Højrup, 21 år. Hun stammer fra Østbirk og er i job hos Malerfirmaet Bent Skovsgaard Aps i Odder.

Hun tog gymnasiet, men forlod den boglige vej, fordi hun var tiltalt af at sætte farver sammen og vælge mellem forskellige materialer, som er typiske for malerbranchen.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midtby-udlejere: - Uacceptabelt at vi stadig skal døje med oversvømmelser

Erhverv

Varde Garten er kommet godt fra start

Vejle For abonnenter

Undren hos organisation: Svensk produkt ulovligt - men lignende dansk produkt er lovligt

Annonce