Annonce
Læserbrev

Dannebrog, frikadeller og politisk korrekthed: Hvad foregår der egentlig?

Eller vi kan spise dem i hemmelighed for nedrullede gardiner eller måske kalde dem libanesiske falafler - det er nok det mest korrekte.

Læserbrev: Mine forældre havde en flagstang og flagede, når nogen havde fødselsdag, sølvbryllup eller andre mærkedage.

Min mor stegte frikadeller, og vi spiste dem med velbehag - det gør vi i øvrigt stadig.

Jeg har ikke en flagstang og står derfor ikke i fare for at anstøde nogen ved at hejse Dannebrog.

Og mit lille, falmede flag på fod kan jeg stille lidt diskret for ikke at virke provokerende eller hoverende, når et barnebarn eller min kone har fødselsdag.

Jeg er 65 år, og jeg har aldrig før tænkt over, at mit lille flag kunne være et problem.

Hvad foregår der egentlig?

Hvad angår frikadellerne, kan vi jo undgå at stege dem, hvis vinden bærer over mod naboen - alene duften kan jo støde ham.

Eller vi kan spise dem i hemmelighed for nedrullede gardiner eller måske kalde dem libanesiske falafler - det er nok det mest korrekte.

Kunne også undskylde dem med, at vores franske bulldog elsker frikadeller. Den er jo også født i Danmark og kan da heller ikke selv gøre for det og må oven i købet leve med ikke at være en gadehund fra Grækenland.

I øvrigt er han lys i pelsen, uha, han er en slem lille hund.

Altså, når nogen i det her land, oven i købet med pæredanske navne og afstamning, udstiller vores flag og vores frikadeller som nationalisme og ren symbolpolitik, har Dannebrog vist brug for lidt mere end bare et tillykke med de 800 år.

Annonce
Bent Wedel. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce