Annonce
Jelling

Dannebrog hejses til lyden af tre høje brag

Henrik Nissen er FDF'er og dermed i forvejen med til at hejse flagene på Jellinghøjene. Derfor er det også FDF Jelling, der står som officiel arrangør af fejringen. Arkivfoto: Mette Mørk
Når Dannebrog fylder 800 år på Valdemarsdag, så bliver det fejret med et brag i Jelling - eller faktisk med tre brag.

Jelling: Dannebrog fylder 800 år, når kalenderen rammer 15. juni. Der er det Valdemarsdag - dagen, der markerer, at Danmarks flag ifølge myten faldt ned fra himlen under slaget ved Lyndanisse i Estland.

Det bliver markeret flere steder i landet - også i Jelling, hvor FDF holder morgensamling forud for fejringen i Vejle senere på dagen. Og fejringen ved Jellinghøjene kommer til at blive et brag af et jubilæum. Fredericia Kanonlaug kommer nemlig forbi.

- Vi starter kvart i otte, hvor der er velkomst, og så vil der være tale ved Bjarne Bagge, inden vi hejser flaget til lyden af tre salutskud. Så folk kan være helt rolige; det er ikke krig - det er bare os, der fejrer Dannebrog, siger Henrik Nissen, der er arrangør af markeringen i Jelling, og som er ude at hænge plakater om arrangementet op i byen, da avisen fanger ham over telefonen.

Annonce

Naboer advares

Han håber, at Jelling-borgerne er med på fejringen - også selv om det larmer.

- De kommer til at skyde ud mod nord med udgangspunkt oppe ved siden af kroen. Det larmer en del, og derfor bliver det i den retning, så det generer færrest muligt. Jeg laver også en seddel eller går rundt og banker på ved de nærmeste naboer, så de er forberedte, siger Henrik Nissen.

Efter flaghejsningen er der fællessang, morgenmad og fortælling om Dannebrog for det mindste - fortalt af byens lokale børnebogsforfatter Jim Højberg.

Tilfreds med 100 deltagere

Arrangementet kommer til at foregå på pladsen mellem højene, Kongernes Jelling og Jelling Kro.

- Kommer der 80-100 stykker, så er jeg godt tilfreds. Lige nu mangler de sidste detaljer lige at blive kørt på plads - blandt andet med morgenmaden, der er sponsoreret af byens forretninger. Og så skal jeg lige have en nødplan, hvis der kommer 200, men så finder vi ud af det. Og kommer det til at regne, så finder vi også ud af det, siger en meget rolig Henrik Nissen.

Den efterfølgende fejring i Vejle starter klokken 11 ved Abelones Plads, hvilket der skulle være god tid til også at nå at komme ind til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce