Annonce
Jelling

Dans skal knytte bånd på tværs: Asylcentret inviterer borgere indenfor i nyt projekt

33-årige Nezha Sabahi er i front for danseundervisningen, når Asylcentret i Jelling inviterer borgere indenfor som en del af projektet 'Sammen om Jelling'. Foto: Mette Mørk
Asylcentret i Jelling håber at kunne knytte bånd og skabe fællesskab mellem beboere og byens borgere. Det skal ske gennem projektet 'Sammen om Jelling.'

Jelling: Høj popmusik strømmer ud fra musiklokalet på Asylcentret Jelling fredag middag, og man kan høre en kvindestemme tælle "1-2-3-4, 1-2-3-4" på en blanding af både dansk og spansk. Indenfor er seks kvinder i gang med at danse løs, og der er højt tempo og sved på panden.

Som en del af projektet 'Sammen om Jelling' inviterer Asylcentret borgere fra byen til at komme indenfor til en gang dans, yoga eller et slag kort.

Håbet er, at forholdet mellem byens borgere og beboerne fra centret vil blive mere end blot venlige hilsener i brugsen, eller når man passerer hinanden på gaden.

Annonce

- Der er generelt et rigtig godt forhold mellem centrets beboere og borgere i Jelling. Men vi kan altid udvikle os og blive endnu bedre til at skabe et fællesskab mellem de to, siger Marianne Falkenstrøm Quist, som er projektleder på 'Sammen om Jelling'

Lad kroppen tale

Asylcentret i Jelling har fået støtte fra Nordea-fonden, og det er de penge, som skal gå til at at bygge bro på tværs.

- Projektet går ud på at skabe nogle aktiviteter for både beboere og borgere. Det er blandt andet dans om fredagen, men vi har også yoga, boksning og spilaftener på programmet, siger Marianne Falkenstrøm Quist.

Projektet 'Sammen om Jelling' skal med tiden knytte bånd mellem beboerne på Asylcentret og borgerne i Jelling. Foto: Mette Mørk

Hun håber, at der gennem aktiviteterne vil opstå fællesskaber på tværs af de forskellige kulturer.

- Ved at åbne op og invitere folk ind er håbet selvfølgelig, at det vil give en bedre forståelse af hinanden, så vi kan bevare det gode naboskab, der allerede er her. Fordi vi har et center, der fungerer godt, siger hun.

Ifølge Marianne Falkenstrøm Quist er især bevægelse godt, når mennesker skal bindes sammen.

- Idræt er godt, når folk skal mødes. Det er naturlig ice breaker, og når man for eksempel danser, er det kroppen, der taler, og vi forstår hinanden. På det punkt er musik og dans et fælles sprog, siger hun.

Annonce

En mening med hverdagen

Kvinden, som fredag eftermiddag er i front for danse undervisningen, er 33-årige Nezha Sabahi. Hun er flygtning fra Marokko og har boet på centret i Jelling i et år sammen med sine tre børn.

Inden Nezha Sabahi kom til Danmark, var hun fitness- og danseinstruktør, og det betyder meget for hende, at hun igen kan gøre noget af det, hun er god til og holder allermest af.


Inden vi startede med dans, havde jeg ikke noget formål med min hverdag. Jeg stod op og passede mine børn, og det var så det. Men nu har jeg igen noget at se frem til, og det gør mig så glad.

Nezha Sabahi


- Inden vi startede med dans, havde jeg ikke noget formål med min hverdag. Jeg stod op og passede mine børn, og det var så det. Men nu har jeg igen noget at se frem til, og det gør mig så glad, siger hun.

Danseundervisningen er gratis, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. En del af tankerne bag aktiviteterne er nemlig, at det skal være afslappet.

- For os er det vigtigt, at der er plads til, at der nogle dage kun er et lille dansehold, og at vi måske andre dage må aflyse på grund af forskellige omstændigheder. Hverdagen på centret er jo præget af, at ændringer kan se hurtigt, og derfor tilbyder vi det, så længe vi kan. Vi håber, at borgere derfor vil møde op med åbenhed og nysgerrighed, siger Marianne Falkenstrøm Quist.

Annonce

Frivillig uden at vide det

Ifølge Marianne Falkenstrøm Quist er frivillige kræfter på centret altid velkomne.

- De borgere, som møder op til enten dans eller yoga er jo ikke frivillige, men det bliver de så alligevel. Fordi de giver automatisk noget til fællesskabet ved at møde op og være med, og det er vi rigtig glade for, siger hun.

Mentalt betyder det rigtig meget for beboerne Asylcentret i Jelling, at de bliver aktiveret og får lov til at gøre noget at det, de er gode til. 33-årige Nezha Sebahi var professionel danser og instruktør i sit hjemland og at hun igen får lov til at undervise folk i dans, betyder meget for hende. Foto: Mette Mørk

Den officielle start for projektet er 1. september, og her vil der på centret være forskellige aktiviteter.

- Vi har snart rigtig kick off, og på den dag vil være et foredrag med en forsker, som har skrevet om fællesskabet i Jelling, og derudover vil der også være forskellige værksteder, hvor man kan være kreativ og aktiv på forskellige måder, siger Marianne Falkenstrøm Quist.

Man kan læse mere om projektet på sammenomjelling.dk som er klar til september.

Går man med ønsket om at starte en aktivitet op i Jelling, kan man søge som penge fra en pulje, som også er del af projekt 'Sammen om Jelling'.


Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce