Annonce
Sport

Dansk back kæmper mod egen usikkerhed: Det har bare lidt været historien for mig på landsholdet

Niclas Kirkeløkke er skuffet over, at han ikke formår at udfolde sit talent på landsholdet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Niclas Kirkeløkke bebrejder sig selv for at være ubeslutsom. Højrebacken mener, det er sigende for hans tid på landsholdet.
Annonce

Niclas Kirkeløkke er ikke blot skuffet over, at Danmark er afhængig af hjælp fra Island.

Den 25-årige tidligere GOG-back, der nu spiller i Tyskland for Rhein Neckar Löwen, er skuffet over, at han tvivler på egne evner og tøver, når åbningerne opstår.

- Jeg er også meget skuffet over, hvordan jeg gør det. Det bliver så ubeslutsomt, siger han og forsøger at bliver mere konkret.

- Jamen, jeg skal gå mere mod mål, og jeg får sindssygt meget plads i mange af situationerne både i første og anden halvleg, og det skal jeg kunne udnytte noget mere.

Kirkeløkke medgiver, at det virker som en mental udfordring at udfolde talentet på landsholdet.

- Det kører ikke supergodt. Jeg ved sgu ikke, hvad det er. Jeg synes ikke, jeg har været alt for nervøs. Det har bare lidt været historien for mig på landsholdet. Det har været lidt svævende, synes jeg, og det skal jeg have arbejdet på.

- Jeg har tænkt meget på det, for det er jo ikke første gang, det er sådan her. Jeg ved sgu ikke, hvad det er. Jeg tror bare, det handler om, at jeg skal tro mere på, hvad jeg selv gør i sådan en situation. Jeg kan godt mærke, at jeg tror, det er det, der gør, at jeg tøver så meget.

Annonce

Vil spille mere frit

Mod Ungarn blev de andre danske bagspillere ofte sat ud af spil, så ansvaret blev lagt i hænderne på Kirkeløkke.

- De dækkede meget offensivt forsvar, hvor de gik op på venstre back og playmaker, og så er det mig, der skal gå mand mod mand, og det er ikke min stærke side, men det skal lykkes bedre. Især når jeg får så meget plads, som jeg gør, erkender højrebacken, der mod Rusland vil forsøge at slippe tøjlerne, hvis han får genvalg.

- Hvis man tænker for meget over, hvad man skal gøre hele tiden, bliver det også for krampagtigt. Det skal være en god blanding, for at man kan spille frit, og det er det, jeg mangler, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Annonce