Annonce
Debat

Dansk Folkeparti synes at befinde sig i en tilstand af total panik

Dagens leder er skrevet af redaktør Peter Gram.

Graden af panik i Dansk Folkeparti efter de katastrofale lokalvalg og formand Kristian Thulesen Dahl bebudede afgang er unægtelig til at få øje på. Dele af partiets inderkreds trygler nu om livreddende førstehjælp fra en politiker, der slet ikke er medlem. Nok anonymt, men indtrængende udtrykker flere over for pressen håb om, at Inger Støjberg indtager formandsposten.

Dog er det svært at få øje på gode grunde til, at den tidligere Venstre-minister skulle tage det skridt. Nok er hun nu løsgænger. Alligevel er hun naturligvis fortsat liberal af inderlig overbevisning. Det harmonerer kun dårligt med Dansk Folkepartis DNA som en slags udlændingekritisk socialdemokrati.

Skulle Støjberg således søge optagelse i et andet parti, ville Nye Borgerlige nok være et mere indlysende valg, hvor ultraliberalisme og superstram kurs over for udlændinge er det politiske program.

Annonce

Andre oplagte efterfølgere til Kristian Thulesen Dahl er svære at få øje på. Men måske er det også ligegyldigt.

En anden kendsgerning taler ligeledes imod, at Inger Støjberg skulle pusle med formandstanker. Hun befinder sig aktuelt midt i et juridisk limbo, indtil rigsretssagen mod hende er overstået.

Ironisk nok gælder ganske det samme for en anden potentiel kandidat til topposten, nemlig Morten Messerschmidt. Han er dog allerede kendt skyldig i dokumentfalsk og svindel med EU-midler, men afventer nu udfaldet af en ankesag. Indtil afgørelsen er faldet i form af en eventuel frifindelse, har han næppe heller mulighed for at blive formand.

Andre oplagte efterfølgere til Kristian Thulesen Dahl er svære at få øje på.

Men måske er det også ligegyldigt. For muligvis er vi under alle omstændigheder vidner til Dansk Folkepartis dødskamp. Partiet havde sin enorme berettigelse på et tidspunkt, hvor en uansvarlig udlændingepolitik truede med at forvandle Danmark til et sted, som de oprindelige beboere snart ikke længere kunne genkende. Den fare er længst afværget, hvilket Socialdemokratiets nuværende linje er det bedste bevis for. Dermed kan Dansk Folkeparti have udspillet sin rolle.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Debat For abonnenter

Nu rabler det for EU-kommissionens formand. Von der Leyen vil drøfte tvungen vaccine

Alarm 112

Et vindstød og en enkelt lastvogn skabte kæmpe motorvejskø torsdag morgen - og onsdag var også en grim dag i trafikken i Vejle

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

Annonce