Annonce
Billund

Dansk Industri placerer Billund i top-10 i ny erhvervsundersøgelse

Billund Kommune er ifølge Dansk Industris erhvervsundersøgelse tilbage i top-10 på listen over landets mest erhvervsvenlige kommuner. Arkivfoto: Christer Holte.
Mere fokus på kommunikation med erhvervslivet er ifølge Billund-borgmester Ib Kristensen (V) den primære grund til, at de lokale virksomheder denne gang giver Billund Kommune en bedre placering i Dansk Industris erhvervsundersøgelse.
Annonce

Billund: De lokale virksomheder er i løbet af det seneste år blevet mere tilfredse med deres hjemkommune. Det viser i hvert fald Dansk Industris seneste erhvervsklimaundersøgelse, hvor en række virksomheder er blevet spurgt om synet på deres hjemkommune.

På den samlede rangliste stiger Billund Kommune fra sidste års placering som nummer 26 til en placering som nummer 10.

Den fornemme fremgang skyldes ifølge borgmester Ib Kristensen (V) blandt andet, at kommunen har haft et øget fokus på dialog med de lokale virksomheder.

Om undersøgelsen

Dansk Industri har spurgt en række virksomheder i 93 ud af landets 98 kommuner om deres syn på deres hjemkommune. Kun de små ø-kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø er udeladt.

I Billund Kommune har 62 virksomheder, der repræsenterer i alt 7891 arbejdspladser, besvaret undersøgelsen.

Virksomhederne er inden for DI's brancher, bl.a. produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og services.

To tredjedele af undersøgelsens resultat bygger på virksomhedernes svar. Den sidste tredjedele er objektive fakta, eks. skatteprocent.

- Det nytter ikke noget, at vi selv tror, vi har en god kommunikation med vores virksomheder, hvis det ikke bliver oplevet sådan. På det punkt har vi forbedret os ret væsentligt, og det skyldes, at vi har været ude og have en dialog med vores virksomheder, forklarer borgmesteren.

Annonce

Fokus på byggesagsbehandlinger

Når det kommer til opkrævelse af skatter og afgifter hører Billund hjemme blandt de bedste kommuner i landet - blandt andet fordi kommunen ikke opkræver dækningsafgift.

Når det kommer til den kommunale sagsbehandling, oplever Billund en markant forbedring.

- Det er noget, vi har arbejdet med gennem længere tid, for vi vidste godt, at vi havde et problem med sagsbehandlinger. Derfor har det været en meget målrettet indsats inden for teknisk forvaltning, at det var et område, der skulle arbejdes med. Men det ser rigtig godt ud nu, siger Ib Kristensen.

Annonce

Fysiske rammer i top

Et område, hvor Billund også ligger blandt de bedste kommuner i landet, er de fysiske rammer. Her er der fokus på, om der findes erhvervsgrunde med plads til udvikling, og om kommunen tager hensyn til erhvervslivet ved planlægningen af lokalområdet.

Ib Kristensen mener dog, at Billund hele tiden har klaret sig fint inden for disse parametre, og at de mere positive tilbagemeldinger denne gang hænger sammen med den øgede fokus på kommunikation.

- Vores virksomheder er blevet opmærksomme på, hvilke muligheder der er, hvis de vil udvide. Vi har erhvervsjord rundt i hele kommunen. Sådan har det hele tiden været, men den væsentlige forskel er, at vi tidligere ikke har været gode nok til at fortælle det, hvor vi nu gør noget ud af at have en dialog, siger borgmesteren.


Det nytter ikke noget, at vi selv tror, vi har en god kommunikation med vores virksomheder, hvis det ikke bliver oplevet sådan. På det punkt har vi forbedret os ret væsentligt.

Ib Kristensen (V), borgmester
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce