Annonce
Billund

Dansk mesterskab i erhvervsvenlighed fejret med kage og is

Når ens hjemkommune blev kåret som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune, skal der naturligvis kage på bordet. Det hjalp nogle af børnene fra Børnenes Univers i Billund med at skære ud. Foto: Martin Ravn
Et lille dusin borgere mødte tidligt tirsdag morgen op på Butikstorvet, hvor Billund Kommune officielt fik overrakt prisen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

Billund Kommune: Når en kommune for tredje gang på seks år bliver kåret som landets mest erhvervsvenlige kommune, skal det naturligvis fejres.

Tirsdag morgen var Billunds borgere inviteret til kaffe, rundstykker og kage på Butikstorvet, hvor kommunen - personificeret ved borgmester Ib Kristensen (V) - fik overrakt det synlige bevis på, at man nu for tredje gang er dansk mester i erhvervsvenlighed.

- Det vidner om, at det er noget, som kommunen tænker ind i dagligdagen. Det kan man også mærke, for når man kommer på rådhuset, er der aldrig ret langt op på borgmesterkontoret, sagde Michael Mathiesen, der er formand for Dansk Byggeri i Sydjylland, i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Annonce

Jeg kan godt se, at der foregår meget byggeri her i Billund, men det vil være rart, hvis man kan få en byggetilladelse inden for rimelig tid.

Michael Mathiesen, formand, Dansk Byggeri Sydjylland

Fokus på byggesagsbehandlinger

Et af de områder, hvor Billund Kommune i undersøgelsen fik kritik, var, at der går for lang tid, inden borgere eller virksomheder får svar på en ansøgning om byggetilladelse.

- I skal bare fortsætte det gode arbejde, for det ville jo være rart, hvis tiderne for byggesagsbehandlinger kan begynde at falde i stedet for at stige. Jeg kan godt se, at der foregår meget byggeri her i Billund, men det vil være rart, hvis man kan få en byggetilladelse inden for rimelig tid, sagde Michael Mathiesen.

Netop dette område er der dog stor fokus på, lyder svaret fra Billund Kommune.

- Det er noget, vi er begyndt at arbejde på, for det er et område, vi skal være bedre til, erkendte borgmesteren.

Is til alle

En gruppe børn fra en nærliggende daginstitution var med til at smage på den kage, der traditionelt bliver serveret til landets bedste erhvervskommune. Men de var ikke de eneste, som i løbet af tirsdagen fik glæde af, at kommunen har fået den fine pris.

- Når man får sådan en pris, er det ikke bare fordi, det er godt arbejde af teknisk forvaltning. Det er hele kommunen. Derfor har vi bestilt en isbil, som vil køre rundt på alle kommunens institutioner og dele 6200 is ud, lød det fra Ib Kristensen.

Hele tirsdagen kørte to isbiler derfor rundt og gav is på alle kommunale institutioner.

Formand for Dansk Byggeri i Sydjylland, Michael Mathiesen, havde fået hjælp fra en gruppe børn til at fejre Billund som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. Foto: Martin Ravn
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce