Annonce
Vejle

Dansk Supermarked udvider center for 120 millioner kroner

Det nye byggeri, som Dansk Supermarked opfører på Holmen og Windfeld-Hansensgade, kommer til at rumme ni erhvervslejemål og 48 lejeboliger, der får udsigt ind over havnen på den ene side og byen på den anden. Illustration: AART architects A/S

Dansk Supermarked bygger 7685 nye kvadratmeter til boliger og erhvervslejemål i centeret ved Føtex på Vejle Havn. Flere lejemål er allerede afsat. De nye boliger får taghaver og egne p-pladser.

Vejle: Dansk Supermarked åbner den store pengekasse, når dagligvaregiganten går i gang med at udvide det nuværende Windfeld-Hansen Center med 7685 nyopførte kvadratmeter.

I næste uge får politikerne i teknisk udvalg præsenteret projektet, hvis første etape løber op i en investering af 120 millioner kroner og baner vej for 48 nye lejeboliger og 2335 kvadratmeter nye erhvervslejemål i stueetagen og på byggeriets første sal.

Centeret skifter fuldstændigt udseende, og de forladte bygninger ud mod Holmen og Windfeld-Hansensgade rives ned og erstattes af et opmuret byggeri i op til seks etager.

Samtidig renoveres de fem nuværende butikslejemål inde i centeret, hvor Føtex-supermarkedet for et år siden blev renoveret og udvidet for godt 20 millioner kroner og derfor ikke er omfattet af de nye planer.

Vi har længe talt med Vejle Kommune, som gerne vil have by og havn til at hænge bedre sammen end i dag. De vil gerne have os til at hæve overliggeren.

Kim Langkjær Fuglsang, ejendomschef Dansk Supermarked A/S
Kim Langkjær Fuglsang, ejendomschef i Dansk Supermarked, og varehuschef Per Olesen glæder sig til, at den forladte bygning og nabobygningen på Holmen rives ned og erstattes af et langt pænere nybyggeri. Foto: Mette Mørk

Hæver overliggeren

- Det giver ingen mening at renovere de gamle bygninger, der ligger ud mod Windfeld-Hansensgade, og vi har længe talt med Vejle Kommune, som gerne vil have by og havn til at hænge bedre sammen end i dag. De vil gerne have os til at hæve overliggeren og i stedet for kun at lave noget, der understøtter vores kerneforretning Føtex i centeret, opfører vi et byggeri med kvalitetsboliger og liberalt erhverv. Vi fjerner et byggeri, der ikke er pænt, og tilfører samtidig byen ekstra værdi, siger ejendomschef i Dansk Supermarked, Kim Langkjær Fuglsang.

Han lægger ikke skjul på, at investeringerne først og fremmest skal være med til at sikre kundeflowet gennem centret og få flere til at vælge Føtex, når de handler dagligvarer. Ombygningen betyder ikke, at der gøres plads til flere butikslejemål i centeret, men de nuværende fem lejemål renoveres, så de gøres en tand dybere og får bedre personalefaciliteter.

Flere år er gået med at realisere byggeplanerne i Windfeld-Hansen Centret, og i den tid er de gamle bygninger blevet mere saneringsmodne. Gårdarealet i mellem bygningerne bevares efter nybyggeriet, og her bliver der plads til 32 parkeringspladser til de kommende beboere og erhvervslejerne. Foto: Mette Mørk
Annonce

Færdig til sommer 2020

Ejendomschefen forventer, at byrådet har godkendt områdets nye lokalplan efter sommerferien, og sideløbende med den politiske proces sørger bygherren for at søge om byggetilladelser. Går alt som forventet starter nedbrydningen af de gamle spinderi-bygninger 1. oktober, hvorefter byggeriet sættes i gang.

Planen er, at de kommende beboere og firmaer kan flytte ind på deres nye adresse i februar 2020. Det er en dato, varehuschef i Føtex, Per Olesen, ser frem til.

- Jeg er begejstret. Det er et hammer-godt projekt, og det bliver godt med boliger i nærheden. Jeg håber, at de kommende beboere vil bruge os som nærbutik. Samtidig er det godt, at midtbyen nu kobles på havneområdet. Det bliver et rigtig flot byggeri, og centeret bliver en endnu større magnet end i dag, lyder det fra varehuschefen.

Bygningerne ud mod Holmen og Windfeld-Hansensgade erstattes af nybyggeri, som i stueetagen får otte erhvervslejemål udover de fem eksisterende butikslejemål inde i centret. Illustration: AART architects A/S
Annonce

Boliger med taghaver

Det nye byggeri rummer ni nye erhvervslejemål, og bygherren er langt i forhandlingerne med lejeren af det største lejemål i stueetagen. Her forventes et endnu unavngivent pengeinstitut at flytte ind i de 750 kvadratmeter på hjørnet af Holmen og Windfeld-Hansensgade, mens lejemålet på førstesalen også er afsat. Bygherren har dog ikke travlt med at finde lejere til de øvrige lejemål.

Det samme er tilfældet med de 48 boliger, som Dansk Supermarked først vil søge lejere til, når byggeriet er tæt på at være færdigt. Der er tale om lejligheder, der har en gennemsnitlig størrelse på 84 kvadratmeter med den største på 170 kvadratmeter.

- Det bliver lækre boliger, der får egne parkeringspladser i den gård, vi anlægger inde mellem de nye og gamle bygninger. Alle lejligheder får store altaner, og vi indretter taghaver, der vil fungere som fællesarealer, fortæller Kim Langkjær Fuglsang.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

Rekordmange ledige stillinger - virksomheder afviser ordrer

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Vejle

Tårnhøj smitte i Vejle Kommune tirsdag: Ét sogn nærmer sig bekymringsgrænsen og skrappere restriktioner

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Kultur

Her er de seks navne: Danmarks største havefest har musikprogrammet klar

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Jelling

Alla får en hue, ikke kun en uge: Familien i Jelling har ventet og ventet, og nu er der svar

Annonce