Annonce
Jelling

Danske og udenlandske elever opdagede ligheder og farvelagde følelser

På workshoppen skulle eleverne i par skabe en hovedløs papmand, som de siden skulle lægge hoved til for at beskrive mandens følelser. Her er det Lucas Farsø Nehm, der lægger krop til udformingen af den hovedløse papmand. Foto: Morten Pape

På en workshop i Jelling blev skoleelever fra Jelling Friskole og Røde Kors Skolen sat sammen for at knytte bånd.

Jelling: Hvilken farve har glæde? Grøn? Lilla? Blå?

Det var et af spørgsmålene, en gruppe skoleelever fra henholdvis Jelling Friskole og Røde Kors Skolen i Jelling skulle tage stilling til, da de onsdag 31. maj var samlet ved en workshop på den integrerede institution Grangård i Jelling.

Workshoppen, der går under titlen Belong, var nummer fire ud af i alt syv i Jelling arrangeret af tre engelske kvinder, Rachel Faulkner, Amanda John og Lucy Read, under kampagnen Culture Shift.

- Gennem projektet søger vi at sætte børn med forskellige baggrunde sammen for at vise dem, hvor meget de har til fælles, forklarer Rachel Faulkner, der havde besluttet at give den fjerde workshop titlen "Making Friends".

- I dag vil der være fokus på følelser. Hvordan føles det at få en ny ven, og hvordan føles det at sætte sig i et andet menneskes sted, siger hun.

De tre kvinder vandt sidste år Trekantsområdets Kulturkatalysator med idéen bag projektet Belong, hvilket gav dem en økonomisk støtte på 250.000 kr. til at føre projektet ud i livet.

Lucy Read (stående), der er en af de tre engelske kvinder, der står bag workshoppen, bor ligesom de to øvrige i Danmark. Her forsøger hun gennem projektet Belong, der hører under Culture Shift, at knytte bånd mellem danske og udenlandske bånd. Foto: Morten Pape

Godt vi er to

Ved workshoppen blev eleverne delt op i par. Parrene skulle ved hjælp af en stor papplade skabe en hovedløs mand, som de på skift skulle lægge hoved til og fortælle, hvordan de følte, når de satte sig i mandens sted. Hvordan hans glæde føltes, og hvilken farve den havde.

Dermed var der lagt op til samarbejde og refleksion, og det syntes at ramme plet hos eleverne, heriblandt Lucas Farsø Nehm fra Jelling Friskole.

- Det er sjovt og udfordrende. Der skal mange ting til for at løse opgaven, så det er godt, vi er to om det, siger han, der dannede par med Amir fra Røde Kors Skolen.

Annonce

Skal give perspektiv

Hovedsigtet med de syv workshops er at give eleverne pespektiv.

- De danske elever viser, hvordan man lever i Danmark, og asylansøgerne bidrager med de erfaringer og udfordringer, de har med sig. Det udmunder i et fællesskab, siger Rachel Faulkner.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Jelling

Sandvad i chok: Potentielt kriminelle på Center Sandvad er flyttet ind i al hemmelighed - borgmesteren er rystet

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Annonce