Annonce
Hedensted

Danske studerende i Kina er rejst videre: - Nu turde vi ikke mere

Mikkel Graulund Jørgensen (t.h.) og Tobias Løvkvist Bidstrup har forladt Kina på grund af Coronavirus. De to fyre befinder sig lige nu på Phuket i Thailand, indtil de søndag 23. februar har fået indrejsetilladelse i Taiwan. Privatfoto: Mikkel Graulund Jørgensen
Temperaturen blev målt fire gange om dagen, og alt var stort set lukket ned, fortæller de to 21-årige studerende i Kina, Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup, der nu har måttet forlade Shanghai af sikkerhedsmæssige årsager.
Annonce

Juelsminde/Aarhus: De to danske 21-årige studerende i Kina, Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrups planer om at blive i Kina trods coronavirus holdt ikke.

De to fyre er studerende fra Copenhagen Business School, men var taget til Kina i begyndelsen af januar for at lære kinesisk. De er oprindeligt fra Juelsminde og Brabrand ved Aarhus.

Efter de danske myndigheder har været ude at anbefale alle danskere at forlade landet på grund af coronavirus, er de nu rejst videre.

- Vores pejling var myndighedernes anbefalinger. Da de lød på, at vi burde rejse væk, rettede vi ind efter det. Planen er nu at fortsætte rejsen til Taiwan til byen Taipai, fortæller Mikkel Graulund Jørgensen, der stammer fra Juelsminde.

- Gaderne i Shanghai var mennesketomme, og selv restaurantbesøg blev umuligt. Stort set alt var lukket, fortæller de.

Hotelpersonalet på hotellet, hvor Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup boede, tog ingen chancer, forklarer de.

- Hotelpersonalet bankede på døren fire gange om dagen for at tage vores temperaturer. Og havde vi været uden for hotellet, stod de klar til at måle os, når vi kom ind. Aircondition og varmeanlæg var også blevet slukket, siger Tobias Løvkvist Bidstrup.

Hotelpersonalet bankede på døren fire gange om dagen for at tage vores temperaturer. Og havde vi været uden for hotellet, stod de klar til at måle os, når vi kom ind. Aircondition og varmeanlæg var også blevet slukket.

Tobias Løvkvist Bidstrup

Annonce

Karantæne i 14 dage

Selvom planerne om at leve i Shanghai, senere Beijing og slutteligt i den mindre kinesiske by Chengde i det nordlige af Kina brast, har de to unge studerende ikke tænkt sig at opgive at lære det kinesiske sprog. Det har været hele omdrejningspunktet for de to studerendes tre måneders rejse - udfordringen man kan følge via youtube-kanalen "Challenge yourself".

Lige nu befinder Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup sig i 14 dages karantæne, inden de fra på søndag har indrejsetilladelse fra de taiwanske myndigheder .

- Vi skal have været ude af Kina i 14 dage, inden vi må blive lukket ind i Taiwan. Så vi befinder os i en form for karantæne lige nu, siger de.

De to unge mænd har derfor måttet finde på noget andet at foretage sig, og det har bragt dem lidt forskellige steder hen. I sidste uge tog Mikkel Graulund Jørgensen med sin familien på ski i Østrig, mens Tobias Løvkvist Bidstrup valgte at rejse til Canada for her at være sammen med sin kæreste. I denne uge har de opholdt sig i Phuket i Tailand, hvorfra de har fortsat undervisningen i det kinesiske sprog.

Overflytning af undervisningen til Taiwan har skolen, som de to studerende er tilknyttet, sørget for. Ligesom planerne om et ophold hos en privat kinesisk familie er blevet rykket til en taiwansk familie.

- Det går godt med at lære kinesisk, vi kan føre nogle enkle samtaler indtil videre. Vi giver ikke sådan op trods udfordringer - og lige netop udfordringer må man sige, vi indtil videre har haft rigeligt af, siger Mikkel Graulund Jørgensen.

10. april slutter studiet og dermed også rejsen for de to danske fyre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce