Annonce
Indland

Måling: Danskerne er generelt glade for lejepandaerne

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
To kinesiske pandaer ankom i sidste uge til Danmark, hvor de skal opholde sig i indtil videre 15 år.

Da Danmark valgte at tage imod tilbuddet om at leje to pandaer af det kinesiske styre de næste 15 år, så var det det helt rigtige.

Det vurderer knap halvdelen af de adspurgte i en meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau.

Voxmeter har spurgt 1115 repræsentativt udvalgte danskere om deres holdning til pandaernes ankomst.

I målingen blev de spurgt, om "Danmark skulle have taget imod de to pandaer fra Kina". Det siger 49,4 procent ja til. Mindre end hver tredje - 30,4 procent - mener det modsatte.

De to pandaer, Mao Sun og Xing Er, ankom til Danmark i sidste uge. De er flyttet ind i deres bolig i Zoologisk Have i København, og torsdag kan offentligheden for første gang få dem at se.

Pandaerne er fortsat ejet af Kina. Det samme gælder de unger, som parret måske får i fremtiden.

Ankomsten har mødt både begejstring og kritik.

Blandt kritikerne er Støttekomitéen for Tibet, der mener, at Danmark med modtagelsen af de kinesiske pandaer bøjer sig for Kina, der ifølge komitéen konsekvent krænker menneskerettighederne for folk i Tibet.

Men halvdelen af de adspurgte ser ikke problemer i den henseende. Adspurgt om pandaerne påvirker "den danske regerings mulighed for at kritisere det kinesiske styre", svarer 50,3 procent nej. 36,9 procent siger ja.

Desuden vurderer mere end halvdelen - 52 procent - at "pandaernes tilstedeværelse i Danmark vil fremme danske handelsmuligheder med Kina".

Den officielle indvielse af det nybyggede pandaanlæg fandt sted onsdag aften. Zoologisk Have håber, at de nye beboere kan være med til at sælge flere entrébilletter.

Torsdag eftermiddag er haven dog ikke blevet væltet bagover af besøgende. Det fortæller Jacob Munkholm Hoeck, presseansvarlig i Zoologisk Have København.

- Der er ikke sort af mennesker.

- Der er lidt flere end normalt på en torsdag. Men jeg tror ikke, at vi slår rekord lige i dag, siger han.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce