Annonce
Vejle

Datter opdagede Henriks aggressive kræftknude på badeferie: Nu skal han netværke med andre kræftramte mænd i Vejle

- Jeg har ikke på noget tidspunkt følt mig syg, og derfor virker det surrealistisk at sige, at jeg faktisk er alvorligt syg, siger Henrik Beyer. Foto: Mette Mørk
Kræftramte mænd har også brug for at vende tingene, selvom de måske ikke har lyst. Derfor starter Kræftrådgivningen i Vejle nu en netværksgruppe for mænd.

VEJLE: "Far, hvad er det, du har på siden?"

Vandplaskeriet på stranden sidste sommer stoppede pludselig, da Henrik Beyers 14-årige datter pegede på hans blottede overkrop.

En bule i hans ene side kommer i fokus, og han beslutter sig for, at få det undersøgt.

Annonce

Den ellers uskyldigt udseende bule viste sig at være en aggressiv lymfekræft.

- Ens selvbillede krakelerer. Man ved pludselig ikke, hvem man er som mand, familiemedlem og kollega, når man samtidig skal leve med kræften, fortæller 55-årige Henrik Beyer.


Det kan være svært at forholde sig til at være sårbar, når man ikke føler sig sårbar.

Henrik Beyer, kræftpatient, 55 år


I sådan en situation kan det være godt at tale med nogen, der har oplevet det samme. Det kan dog være svært at opstøve på egen hånd, fortæller Susanne Silkjær, der er rådgivningsleder Kræftpatienternes Hus i Vejle.

Derfor starter Kræftens Bekæmpelse i Vejle nu endnu en netværksgruppe for kræftramte mænd i alderen 30-55, hvor mændene har mulighed for at dele deres erfaringer med andre på samme alder.

Føler sig ikke syg

Kræftrådgivningen i Vejle har, ifølge rådgivningslederen, fået en række henvendelser fra mænd, der gerne vil dele deres erfaringer med andre. Herunder Henrik Beyer fra Kolding, der modtager behandling på Vejle sygehus og allerede er en del af en netværksgruppe i Kolding.

- Vi har over tid mødt en efterspørgsel på en netværksgruppe for yngre mænd. Mænd som er familiefædre og måske erhvervsaktive, siger Susanne Silkjær og fortsætter:

Susanne Silkjær, rådgivningsleder af kræftpatienternes hus i Vejle Foto: Mette Mørk

- Vi har længe haft en gruppe for mænd, som er lidt oppe i alderen og vi har oplevet, at de yngre mænd efter kort tid i denne gruppe har meldt sig ud, eller ikke har haft mod på at deltage. Måske fordi de ikke har kunnet spejle sig, forklarer hun.

Derfor starter kræftrådgivningen nu en netværksgruppe i Vejle, hvor mændene bedre kan spejle sig i hinanden, da de er i samme aldersgruppe.

Annonce

I samme båd

Selve deltagelsen i en netværksgruppe kræver også en helt særlig portion mod - man skal nemlig være klar til at acceptere, at man faktisk er alvorligt syg.

- Jeg har ikke på noget tidspunkt følt mig syg, og derfor virker det surrealistisk at sige, at jeg faktisk er alvorligt syg. Det kan være svært at forholde sig til at være sårbar, når man ikke føler sig sårbar, siger Henrik Beyer.

Henrik Beyer er med i en ny netværksgruppe. Foto: Mette Mørk

Det er også noget af det, både rådgivningslederen og Henrik Beyer oplever som en barriere mellem mændene på hans alder og netværksgrupperne, er idéen om, hvad det er.

Det er nemlig vigtigt at forstå, at det ikke nødvendigvis handler om, at krænge sit hjerte ud, bare fordi man er med i sådan en gruppe. Det understreger han overfor avisen.

- For mig er det lige så meget det med at omgive mig med folk, der forstår de udfordringer, jeg har i det her forløb. De har selv været igennem det, så de ved, hvad det handler om, fortæller han.

Kræftrådgivningens tilbud

Patienter, pårørende og efterlevende har mulighed for at få en rådgivningssamtale hos en af Kræftpatienternes hus' professionelle rådgivere mandag-torsdag fra 10-16 og fredag fra 10-13.

 For familier hvor en forælder er alvorlig syg af kræft er der også mulighed for, at børnene kan komme i gruppe og møde andre børn, som står i samme situation. Ligeledes er der også en mulighed for et gruppetilbud til den pårørende, som står ved siden af den person, som er syg.

Læs mere på Kræftrådgivningens hjemmeside.

Kilde: Kræftrådgivningen i Vejle

Han ser da også frem til at deltage i netværksgruppen i Vejle.

-Det bliver jo et lidt andet format, end det i Kolding, så det bliver spændende at møde nogle nye mennesker og høre deres erfaringer, siger han.

Efter planen starter den nye netværksgruppe op til efteråret.

Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan får man bugt med den: Giftig plante skal rives op og bekæmpes nu, inden den kaster frø

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Borgmester byder bemanding for fuldt blus velkommen: Men coronarelaterede løsninger kan fortsat hænge ved fremover

Erhverv For abonnenter

Vejlensers markedsføringsbureau får eftertragtet 'løve' ombord som investor: Bestod svendeprøven ved at hjælpe tøjvirksomhed fra Løvens Hule

Vejle

Drag-banko var et hit: Vestbyens Torv kommer nok igen

Debat

Burde have været bevaret

Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Trin-for-trin: Sådan ser processen ud, hvis Vejle skal gøre alvor af at oprette en helt ny uddannelse

Erhverv

Byrådspolitiker foreslår ny uddannelse i Vejle: - Vi er blevet landets femtestørste kommune. Det forpligter.

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Navne For abonnenter

Søren havde det som bøffen i et lunt coinoffer hos McDonald's, så han ville kun på prøve i banken

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB's brasilianske troldmand var den bedste mod Brøndby - flere gjorde det godt

Billund

Travbanen bliver til en helt ny bydel: Sådan kan du bidrage med dine ideer

Annonce