Annonce
Børkop

Datteren havde en drøm: Men Claire krævede noget bestemt af datteren, og nu er det endt med en kortfilmsfestival

Claire Svendsen er initiativtager til en ny filmfestival i Brejning. Selv kom hun først ind i filmmiljøet, da hendes datter ville være skuespiller. Foto: Jørgen Flindt
Claire Svendsen arrangerer en filmfestival. For bare få år siden var filmbranchen en ukendt størrelse for hende. Men så kom datteren hjem, og hun havde en drøm om fremtiden.

Brejning: Claire Svendsen kendte ikke meget til skuespil og filmbranchen, men for fire år siden meddelte hendes dengang 12-årige datter Pernille, at hun gerne vil være skuespiller.

Og det skulle blive startskuddet til nye tider i både datteren og Claires liv.

Det er ikke kun glamour og rød løber.

Claire Svendsen, mor og filmfestival-arrangør

- Jeg sagde til hende, at hun bestemt skal gå efter at opfylde sine drømme, men jeg synes, hun skulle prøve dem af, for skuespillerfaget kan være en krævende branche med et til tider hårdt miljø. Det er ikke kun glamour og rød løber, siger Claire Svendsen, der i det daglige arbejder i en foderstofsvirksomhed.

Annonce

Den 44-årige kvinde fra Brejning kom på den måde selv ind i en for hende ukendt verden, film- og teaterbranchen. Mest på sidelinjen.

- Vi fik Pernille tilmeldt et bureau, og det har betydet, at der er faldet nogle roller af i kortfilm samt roller på teatret. Jeg følger jo med rundt som det tynde øl, så jeg er også blevet en del af en film- og skuespillerverden, jeg forinden ikke havde brugt mange timer på, siger hun.

Lavede selv en film

Claire Svendsen blev grebet af det kunstneriske miljø, og i starten af oktober kan hun så kalde sig arrangør af Brejning Film Festival, hvor små kortfilm fra hele verden skal ses, nydes og hædres.

- Jeg har efterhånden været forbi en del kortfilmoptagelser, og det har givet smag for, hvad kortfilm er for en størrelse. Jeg mødte undervejs Youssef Agerbo Halab, der er teatermand, og vi fandt ud af, at vi har en fælles interesse for kortfilm. Det endte med, at vi selv lavede en kortfilm med titlen Corona Effekten. Jeg skrev manuskriptet, og Youssef var instruktør. Min datter havde selvfølgelig hovedrollen. Filmen har blandt andet vundet en indisk pris for bedste historie og en canadisk pris for bedste skuespillerinde, så det er blevet noget mere vildt, end vi måske nok lige havde set komme, siger hun og fortsætter:

- Det gør mig glad og stolt, når folk på den anden side af kloden synes, at min datter er den bedste skuespillerinde i feltet, og når mit allerførste manuskript er så godt, at det skulle vinde en pris. Det giver da blod på tanden til at lave endnu flere film, siger hun.

Annonce

Brejning er velvalgt

Kortfilmene er kommet ind under huden, og Claire Svendsen og Youssef Agerbo Halab mener, at der er så mange gode kortfilm, at de bør hædres. De har derfor skabt deres egen festival, som får Brejning som en slags mini-Cannes.

- Brejning er velvalgt. Her er så mange muligheder for at brede festivalen ud, hvis det skulle komme dertil en dag. Jeg kan sagtens se, at det også bredes ud til skoler, bosteder, hotellet og så videre. Kortfilm kan så meget, og de kan ramme så mange mennesker. De er ofte ret kunstneriske, og de fortæller på kort tid meget om vores liv og den verden, vi er en del af, siger hun.

Annonce

Stadig være skuespiller

Hendes datter Pernille har efterhånden været skuespiller i en del kortfilm, også i bærende roller, og datterens drøm om at blive skuespiller er stadig i blomst.

- Hun har fundet ud af, at det også er hårdt arbejde, men hendes interesse for at blive skuespiller er stadig lige så levende, som da hun kom og fortalte sine tanker om fremtiden, siger Claire Svendsen og forklarer, at hun såmænd også selv har haft lidt små roller i kortfilm i ny og næ.

Men nu gælder det rollen som værtinde for Brejning Film Festival, der finder sted 6. og 7. oktober.

Fakta om Brejning Film Festival

6.-7. oktober 2021 åbnes dørene for første gang til Brejning Film Festival.

Over to dage vises cirka 25 kortfilm fra hele verden på Cafe Brejning, hvor festivalen finder sted.

Det afholdes med meget begrænset siddepladser i år pga. lokalernes størrelse. Gratis billetter kan sikres via hjemmesiden brejningfilmfestival.com.

Alle er velkomne i cafeen, som er almindelig åben, men billet sikrer en siddeplads foran den store TV-skærm.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Børkop

Prøveafstemning: Vælgermøde flyttede stemmer og det gjorde ondt på et par partier

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce