Annonce
Fredericia

Datteren meldte ham til: Peter fra Skærbæk er med i 'Den store bagedyst'

Værten Timm Vladimir (tv) og Peter Wulff Nørholm (midten) fra Skærbæk i snak om hans bagværk. Peter Wulff Nørholm er en af 10 udvalgte amatørbagere, der er med i syvende sæson af DR's populære program "Den Store Bagedyst". Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

49-årig far til tre og scooterentusiast udvalgt sammen med ni andre amatørbagere. Syvende sæson af det populære program på DR har premiere 29. september.

Annonce

Fredericia: Når DR1 29. september har premiere på syvende sæson af "Den store bagedyst", er 49-årige Peter Wulff Nørholm fra Skærbæk en af 10 nye amatørbagere.

Peter Wulff Nørholm er i det daglige scooterentusiast. Nærmere bestemt livslangt forelsket i det italienske, ikoniske mærke Vespa.

- Vespa har været et univers for mig, hvor jeg tidligere har repareret dem og renoveret Vespaer for folk. I dag køber jeg reservedele op og har et stort lager, som jeg sælger af på eBay på nettet, fortæller han Fredericia Dagblad.

Det sker gennem firmaet Ricambi Vespa Spare Parts på hjemadressen på Overgade.

Bagedyst flyttes til primetime lørdag

I seks år har "Den store bagedyst" været sendt på DR1 om onsdagen.Det ændrer sig nu, fortæller kanalchef for DR1, Pil Gundelach Brandstrup, i en pressemeddelelse:

- "Den store bagedyst" har altid været tænkt som et familieprogram, hvor vi gerne vil samle danskerne på tværs af generationer. Det er vi lykkedes rigtig fint med tidligere, men vores ambition er, at endnu flere skal have mulighed for at følge med. Derfor forsøger vi os med at flytte programmet til lørdag klokken 20, og det kan ligeledes give inspiration til, at man bager sammen i køkkenet om søndagen.

Til daglig sælger den 49-årige familiefar reservedele til scootere på nettet, men han har også bagt brød og kager til husbehov gennem hele livet. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Annonce

Far til tre

Men ægtefællen til rådgivende ingeniør, Nanna Dreyer Nørholm, og far til Olivia på 22 år, bibliotekarstuderende på SDU i Kolding, Jeppe på 19 år, 3g'er på Fredericia Gymnasium, og 12-årige Kamma, elev på Fjordbakkeskolen i Skærbæk, er også hobbybager.

Af både brød og kager.

- Ja, jeg har bagt til husbehov gennem hele livet, fortæller han:

- Og "Den store bagedyst" er noget, min datter og jeg har hygget os med at se i flere sæsoner.

49-årige Peter Wulff Nørholm fra Skærbæk er med i "Den store bagedyst". Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Annonce

Datter tilmeldte ham

Faktisk var det Kamma, der meldte sin far til denne syvende omgang af det populære program, fortæller han, der kom igennem til casting hos DR i Aarhus sammen med næsten 200 andre af de cirka 1000 håbefulde, der havde ansøgt.

Peter Wulff Nørholm præsenterede i den forbindelse en kage udformet som toppen af en vintønde - med tøndebånd i marcipan og med druer som pynt

- En rigtig rustik kage med solbærfyld og det hele.

49-årige Peter Wulff Nørholm fra Skærbæk er med i "Den store bagedyst". Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Annonce

Blandet felt

Blandt de øvrige nye amatørbagere i "Den store bagedyst" er der både en medaljetager i atletik, en dagplejemor, en jazzsangerinde, en tandlæge og den absolut yngste deltager i seriens historie.

Alle programmer er i kassen, så Skærbæk-bageren ved selvfølgelig godt, hvor langt han kommer, og hvordan værten, Timm Vladimir, og de to bagedystdommeren, Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, tager imod hans bagværk.

Men det er naturligvis en velbevaret hemmelighed.

Se en video herunder med de nye deltagere

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce