Annonce
Billund

David cyklede - næsten - fra Albertslund til Grindsted på sin gamle cykel: - Det var dumdristigt og total åndssvagt

David Jakobsen nåede at tilbagelægge 240 kilometer på sin gamle Mustang citybike fra Kvickly, inden kræfterne slap op. Foto: Jan Kronvold
25-årige David Jakobsen cyklede tirsdag den 20. juli fra sit hjem i Albertslund mod barndomsbyen Grindsted. En tur på 248 kilometer, der foregik på en "gammel havelåge" og uden fortræning. Han nåede næsten i mål.

Grindsted/Albertslund: Det er tirsdag morgen den 20. juli. Klokken er 4.40, og en 25-årig mand svinger benet over jernstangen på sin gamle blå cykel af mærket Mustang, der har fået monteret to store røde cykeltasker. De er godt fyldt op og derfor ret tunge.

Den unge morgenfriske mand begynder at træde i pedalerne. Kursen er sat mod fødebyen Grindsted i Jylland. Der er ingen bakker og medvind på den første del af turen fra Sjælland mod Fyn, og tempoet er ret konstant.

Han har købt en billet til toget mellem Korsør og Nyborg, og det kører fra Korsør klokken 12.08, og han opdager pludselig, at han nok skal stramme sig lidt an for at nå det tog.

Annonce

- De sidste to timer på Sjælland var jeg presset, erkender den unge mand, som er David Jakobsen, der er født og opvokset i Grindsted - søn af musiker Karina Holgersen - men som siden 2017 har studeret og arbejdet i Københavns-området.

David ved ikke helt, hvorfor han fandt på at forsøge at cykle fra Albertslund til Grindsted. En lille tur på 248 kilometer på en gammel Mustang citybike jerncykel med tre gear, og uden at han havde cykeltrænet først. Helt alene.

Modvind og mange bakker

- Det var dumdristigt og total åndssvagt, men jeg havde bare lyst til et lille eventyr, og ville overraske mine forældre. Jeg havde tænkt over det i tre måneder, og nu var der en uge, hvor jeg havde ferie fra studiet og arbejdet, fortæller David Jakobsen dagen efter i barndomshjemmet på Frederiksberg Allé.

Tilbage til cykelturen, hvor David lige akkurat nåede toget til Fyn. Fra Nyborg til Odense gik det også godt. Men fra Odense mod Fredericia blev det hårdt. Der var modvind og mange bakker.

- Jeg kørte konstant i modvind i to en halv time, fortæller David.

Det var denne cykel, som David Jakobsen kørte på. Foto: Jan Kronvold

Da han nåede Jylland var kræfterne ved at være brugt, og han mistede troen på, at han kunne fuldføre sit vilde projekt. Så 40 kilometer fra målet fik han fat i sine forældre, der var i Vejle, og de tog David og den gamle blå Mustang cykel med i bilen på vej mod Grindsted.

I rundkørslen ved Hotel Hedemarken bad David om at blive sat af, for han ville cykle det sidste stykke til Frederiksberg Allé. Det var der noget symbolsk over.

Annonce

Kan ikke anbefales

Han nåede hjem til Frederiksberg Allé omkring klokken 22.30 og efter et bad og lidt mad gik han i seng, hvor han nærmest sov, inden hovedet ramte puden. Helt udmattet.

- Jeg havde sagt på forhånd, at jeg ville forsøge at cykle de 248 kilometer på en dag. Det blev "kun" til 200 kilometer på en bycykel. De sidste kilometer gik det så langsomt. Jeg var færdig, kunne ikke mere. Men jeg er glad for turen. Det var så fedt, og jeg føler, at jeg sejrede, siger David Jakobsen.

Dagen efter var han træt, og ben og knæ var meget ømme, men bagdelen var alligevel den, der gjorde mest ondt.

Han skal være en uge i Grindsted, inden han igen vender tilbage til Sjælland. Det bliver dog ikke på cykel.

Han er lige blevet færdig med sin bachelor som tale- og hørepædagog og skal nu i gang med at tage en kandidatgrad oveni. Det tager to år.

David Jakobsen gennemførte de 200 kilometer ud af de 248 kilometer, som han forsøgte at nå på en dag. Foto: Jan Kronvold

Ved siden af studiet arbejder han som tjener i Albertslund og er desuden støtteperson for en dreng på 12 år i København.

David vil ikke afvise, at han en dag vil til at cykle seriøst. Det bliver så bare på en rigtig måde og på en cykel, der er egnet til det.

- Det var en fed tur, men det kan ikke anbefales at gøre på den her måde, siger David Jakobsen.


Det var dumdristigt og total åndssvagt, men jeg havde bare lyst til et lille eventyr, og ville overraske mine forældre

David Jakobsen


Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan får man bugt med den: Giftig plante skal rives op og bekæmpes nu, inden den kaster frø

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Børkop

Efter udbygning: Efterskole får rekordmange elever

Erhverv For abonnenter

Vejlensers markedsføringsbureau får eftertragtet 'løve' ombord som investor: Bestod svendeprøven ved at hjælpe tøjvirksomhed fra Løvens Hule

Vejle

Drag-banko var et hit: Vestbyens Torv kommer nok igen

Kultur For abonnenter

Det er besværligt - men ikke umuligt - at få lov til SUP og kajak på idyllisk sø: Sådan kan det lade sig gøre

Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

Tyv var tørstig; snuppede drikkevarer fra udhus på Ribersvej

Erhverv

Byrådspolitiker foreslår ny uddannelse i Vejle: - Vi er blevet landets femtestørste kommune. Det forpligter.

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Vejle

Borgmester byder bemanding for fuldt blus velkommen: Men coronarelaterede løsninger kan fortsat hænge ved fremover

Navne For abonnenter

Søren havde det som bøffen i et lunt coinoffer hos McDonald's, så han ville kun på prøve i banken

Debat

Burde have været bevaret

Annonce