Annonce
Jelling

David Ramirez Gomez fortæller om livet gennem sin kunst

Den colombianske kunstner David Ramirez Gomez gav torsdag aften foredrag i Byens Kunst i Jelling. Foredraget handlende om David Ramirez Gomezs egne erfaringer med det at være indvandrer i Danmark, fortalt gennem kunst og historier. Foto: Mette Mørk

Den colombianskfødte kunstner David Ramirez Gomez, gav torsdag aften et foredrag i Byens Kunst om sin rolle som indvandrer i Danmark og om afstanden til sit hjemland, fortalt gennem kunst, film og rørende historier.

Jelling: David Ramirez Gomez er født i Columbia, men flyttede for ni år siden til Danmark, for at blive gift og bo med sin danske kæreste. Igennem sin kunst udtrykker han sine tanker og følelser om rejsen til Danmark, savnet til hjemlandet og den generelle flygtningepolitik.

Ved torsdagens foredrag fortæller David Ramirez Gomez om sin rolle som indvandrer illustreret i kunstværker.

- Mit foredrag omhandler afstanden til Columbia og rejsen til Danmark. Det at rejse væk fra sit hjemland og start på ny i et nyt land med et nyt sprog, fortæller David Ramirez Gomez.

David Ramirez Gomez håber, at folk som hører hans foredrag, vil begynde at se mere nuanceret på emner som flygtninge og indvandre og indse, at der er meget på spil for de mennesker. At alt ikke er sort og hvidt.

- Jeg tror da, at mange mennesker godt ved, at verden ikke kun er sort og hvid, men måske får de et dybere indblik i emnet, end de havde før, når de hører mit foredrag.

Annonce

Jeg vil aldrig kunne miste kunsten, for den er og har altid været en del af mig. Kunsten og jeg er en enhed.

David Ramirez Gomez, kunstner
Gennem sin kunst, fortæller David Ramirez Gomez om sin rejse fra Columbia til Danmark og om udfordringerne ved at flytte til et fremmede land. Foto: Mette Mørk

Et med kunsten

David Ramirez Gomez ser ikke kunsten som en terapiform, men som hans profession, levevej og en god måde at udtrykke sine følelser på.

- Det var min tante, som foreslog mig at læse kunst, da jeg boede i Columbia. Jeg faldt med det samme for kunsten og følte mig tilpas i den verden. Jeg vil aldrig kunne miste kunsten, for den er og har altid været en del af mig. Kunsten og jeg er en enhed, siger David Ramirez Gomez.

David Ramirez Gomez udvikler sine værker med udgangspunkt i de ting han føler, oplever og ud fra egne erfaringer. Hans fortrukne medie er maleriet, man han udtrykker sig også gennem installationer, skulpturer, vidoer og performance.

- Jeg tilgår de emner jeg bruger i min kunst med ømhed og skrøbelighed, og bearbejder mine følelser gennem en længere skabelsesproces.

David Ramirez Gomez håber, at folk vil se mere nuanceret på hele flygtningepolitikken, efter de har hørt hans foredrag. Verden er nemlig ikke kun sort og hvid, mener han. Foto: Mette Mørk

Folk skal med ind i stemningen

Ved torsdagens foredrag vil David Ramirez Gomez ikke kun vise sin kunst frem, men også fortælle, hvordan han blander hverdagen med den kreative proces.

- Foredraget i aften begynder med, at jeg laver en kort performance, for ligesom at sætte en stemning og få folk med ind i den, fortæller kunstneren.

Som noget ganske særligt vil David Ramirez Gomez under foredraget vise hans egen-produceret animationfilm, som han blev færdig med i 2017 efter at have arbejdet på den siden 2011.

- Jeg har aldrig vist filmen offentligt frem før. Kun i private sammenhænge, så det er jeg meget spændt på. Jeg håber, at folk tager godt imod foredraget, for jeg er meget tilfreds med, hvordan jeg får udtrykt de forskellige værker i det, fortæller David Ramirez Gomez.

David Ramirez Gomez går også og leger med tanken om at udstille noget offentlig kunst eller lave begivenheder i Jelling by, men som kunstneren selv siger, tager alting sin tid.

- Jelling er en god by at holde mit foredrag i, fordi der bor mange flygtninge her på grund af asylcenteret, og det er jo dem min kunst handler om. Derfor kunne det være passende at udstille kunst rundt omkring i byen, men nu må vi se.

David Ramirez Gomez udstiller sine malerier i Byens Kunst på 1. sal i Byens Hus i Jelling fra 17. marts til 2. april.

David Ramirez Gomez udstiller sine malerier i Byens Kunst i Byens Hus fra 17 marts til 2. april Foto: Mette Mørk
Den colombianske kunstner David Ramirez Gomez gav torsdag aften foredrag i Byens Kunst i Jelling. Foredraget handlende om David Ramirez Gomezs egne erfaringer med det at være indvandrer i Danmark, fortalt gennem kunst og historier. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Vejle

Folk er alt fra bange og vrede til lettede: Kommunen præsenterer podcast med coronaoplevelser

Annonce