Annonce
Erhverv

DB Schenker bygger nyt logistikcenter: Skal stå færdigt senest 2022

DB Schenker nygger ny logistikcenter i Kongens Kvarter tæt ved motorvejen. Pressefoto
I Kongens Kvarter bygger logistikvirksomheden cirka 7000 kvadratmeter terminal med 68 porte. Dertil kommer en ny kontorbygning.

Taulov: Logistikvirksomheden DB Schenker bygger et nyt logistikcenter i DanmarkC. Det skal stå færdigt senest 1. januar 2022, oplyser administrerende direktør i DB Schenker Danmark Henrik Dam Larsen til Fredericia Dagblad.

Gennem de senere år har væksten hos DB Schenker været så høj, at selskabet nu investerer i en stor terminal og kontorbygning direkte ved motorvejskrydset E20 og E45 i Taulov.

Virksomheden har købt grunden Kongens Kvarter 2 af Fredericia Kommune. Den er på 89.150 kvadratmeter. Herpå bygges cirka 7000 kvadratmeter terminal med 68 porte. Samtidig indrettes der opmarchbåse og parkering til 80 lastvognstog samt parkering til distributionsbiler. Alt sammen for at imødekomme de seneste skærpede krav og regler på markedet. Terminalen bygges med højeste sikringsniveau for at kunne håndtere gods for alle forretningsområder. Dertil bygges en ny kontorbygning på cirka 2800 kvadratmeter.

- Vores terminaler er alle i drift 24/7 for på den måde at udnytte samtlige kvadratmeter mest effektivt og optimalt. Det er ikke nok at have et godt standardprodukt. Vi skal levere differentierede serviceydelser, som passer individuelt til vores kunder, for på den måde at bidrage til det danske erhvervslivs konkurrenceevne – både nationalt og internationalt, siger Henrik Dam Larsen.

Annonce

Vi får en grund med synlighed fra motorvejen. Der er afkørsel tæt på, som giver mindst spild i forhold til vores lastbiler. Hvis vi ligger 10 kilometer fra motorvejen, lyder det ikke af meget, men det er to gange 10 kilometer diesel, og det betyder noget - også i forhold til grøn omstilling.

Henrik Dam Larsen, administrerende direktør

Byggeri i gang i 2020

Investeringen løber op i et trecifret millionbeløb.

- Det bliver tættere på 200 millioner end på 100 millioner. Nu skal vi have det tegnet og udbudt, før vi kender prisen, fortæller Henrik Dam Larsen.

Næste skridt er, at der i de kommende uger bliver taget jordprøver og lavet arkæologiske udgravninger. Forventningen er herefter, at byggeriet går i gang i første halvdel af 2020.

Valget faldt på Taulov på grund af den centrale placering i landet med let adgang til transport via veje, vand og fly - herunder Fredericia Havn og Taulov Dryport.

- Vi får en grund med synlighed fra motorvejen. Der er afkørsel tæt på, som giver mindst spild i forhold til vores lastbiler. Hvis vi ligger 10 kilometer fra motorvejen, lyder det ikke af meget, men det er to gange 10 kilometer diesel, og det betyder noget - også i forhold til grøn omstilling, forklarer Henrik Dam Larsen.

Minimum 150 ansatte

Det nye logistikcenter vil indgå i det eksisterende europæiske stykgodsnetværk, som omfatter 430 DB Schenker-terminaler i 38 europæiske lande.

Terminalen i Kongens Kvarter bliver en såkaldt cross docking terminal, som er en form for mellemstation, inden godset sendes videre. Det er ikke et lager - godset vil ikke blive opmagasineret der i længere tid, men blive sendt direkte videre ud på sin rejse til kunderne. - Byggeriet bliver specielt designet til vores set-up og netværk med tanke på konstant effektivisering, udvikling og optimering, så vi ikke alene fastholder den højeste produkt- og servicekvalitet, men samtidig kan bidrage til at reducere uønskede miljøpåvirkninger, fortæller Henrik Dam Larsen.

DB Schenker forventer, minimum 150 ansatte vil have deres daglige gang i logistikcentret, når det står færdigt. Medarbejderne kommer fra virksomhedens kontor i Aarhus, som på sigt bliver lukket og flyttet til Taulov, og fra afdelingen i Kolding, hvor man bevarer kontor og lager til en ny forretningsaktivitet.

DB Schenker er en del af Transport og Logistik Division i Deutsche Bahn AG. Med cirka 76.000 medarbejdere fordelt på 2000 lokationer over hele verden og en omsætning på cirka 17 milliarder euro er DB Schenker globalt førende i branchen.

I dag er DB Schenker repræsenteret i 130 lande på verdensplan.

Senest 1. januar 2022 DB Schenkers nye terminal og kontorbygning stå klar til brug i Kongens Kvarter 2. Med placeringen tæt ved motorvejen vil virksomheden få let adgang til sine 430 terminaler over hele Europa. Det er en af årsagerne til, Taulov blev valgt til det nye logistikcenter. Illustration: DB Schenker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce