Vejle: To skoler fra Vejle-området har elever med, når der holdes DM i Fagene ved et online-arrangement 10. februar. Det drejer sig om Hældagerskolen og Vinding Skole, der har flere elever med.
Anton Kaag Thordal, der er en af elever, der har kvalificeret sig til finalen, fortæller, at han fik mulighed for at bruge matematik til noget praktisk.
- Vi skulle løse en opgave for et rigtigt firma. Det handlede om isolering af en bygning. Vi skulle både se på omkostningen og på, om det kunne betale sig, siger han.
DM i Fagene afvikles af Danske Skoleelever og er Danmarks største konkurrence i en række af skolens fag, nemlig dansk, engelsk, matematik, biologi, historie og en tværfaglig holdkonkurrence.
480 elever går online
Eleverne tilmelder sig ved at løse en række caseopgaver i deres yndlingsfag, og de bedste elever fra hver region går videre til landsmesterskaberne, der i år har 480 deltagere fra hele landet. Alle opgaverne bygger på rigtige virksomheders reelle udfordringer.
Ida Ostenfeld, skoleelev i 9. klasse på Vinding SkoleOnlineskolen er blevet bedre. De har meget mere styr på det end første gang. Men jeg savner at se mine venner og fællesskabet i skolen.
De virksomheder, som eleverne har haft mulighed for at arbejde sammen med, er: Dansk Forfatter Forening (dansk), Novozymes (biologi), Energitjenesten (matematik), Rigsarkivet (historie), Salling Group (engelsk) og Escape room by Midgaard event (hold).
- Vi stiller op hvert år, men tidligere år har vi ikke fået nogen med. I år er der fire med bare fra min klasse. Vi skulle i faget engelsk tænke os frem til noget klimavenligt, og det var nødvendigt at læse en del for at få et ordforråd. Det var fint at arbejde lidt anderledes, selv om vi kun havde en halv dag, siger Ida Ostenfeld, der går i 9. klasse på Vinding Skole.
Coronastyret skole er OK
Som skoleelever er de udsat for coronatisk styret undervisning på vistnok ubestemt tid. Hvordan er det?
- Onlineskolen er blevet bedre. De har meget mere styr på det end første gang. Men jeg savner at se mine venner og fællesskabet i skolen, siger Ida Ostenfeld.
- Det er meget ensformigt, men fint at vi i det mindste har noget at lave, siger Anton Kaag Thordal.