Annoncørbetalt indhold

De 5 bedste råd til dig, der overvejer at låne penge

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det er de færreste mennesker forundt at slentre gennem et helt liv uden på et tidspunkt at række en arm ud til en bank eller pengeinstitut for at låne penge. Hvis man kigger på diverse økonomiske statistikker, så er Danmark faktisk et af de I-lande, der har den højeste bruttogæld.


Annonce

Det er nemlig vanskeligt for de fleste at købe bolig, bil eller båd uden at låne pengene i første omgang. Uanset hvad du skal låne penge til, er det unægteligt en stor fordel at vide en smule om lånemarkedet, inden du sjosker i dit stiveste puds ned til den lokale lokalbank for at låne penge.


I denne artikel får du serveret fem stærke råd til at få den bedste rente, når du skal låne penge, så du har helt styr på, hvordan du håndterer lånemarkedet i jagten på den bedste pris på dit næste lån.


Artiklen er brygget i samarbejde med Danmarks største formidler af forbrugslån, LendMe, der her leverer krydderi i form af viden til at klæde dig på som en ekspert i lån.

 

#1 Få overblik over markedet

Et godt råd, når man leder efter det billigste lån, er at få et rigtigt godt overblik over lånemarkedet. Et godt overblik betyder, at du ved, hvor du skal gå hen for at få den bedste pris på dit lån. Der er flere måder at få et overblik over det danske lånemarked på, men den med afstand nemmeste og samtidig bedste, er ved at få hjælp til at indhente tilbud på lån fra en låneformidler.


En låneformidler er en virksomhed, der undersøger markedet for dig, og hjælper dig med at gennemskue priser og vilkår på lån, så du effektivt finder det rigtige lån, der passer til dine behov.


LendMe er Danmarks største låneformidler, og samarbejder med 14 forskellige banker. Det betyder, at hvis du laver en låneansøgning på LendMe’s hjemmeside, bliver den skudt afsted til 14 forskellige banker, der har mulighed for at give dig et personligt tilbud på lån.


Du vælger herefter det tilbud, som er det mest økonomisk attraktive, hvorefter du færdiggør processen hos den bank, du vælger. Derefter går pengene ind på din konto i løbet af et par hverdage.


LendMe samarbejder med de banker, som du kender. Det er eksempelvis Nordea, Spar Nord eller Santander Consumer Bank, men de samarbejder også med rene online-banker, som eksempelvis Express Bank, Basisbank eller Ikano Bank.


Det betyder, at du får det bedste fra begge verdener, hvilket gør det legende let for dig at gennemskue, hvor du finder det bedste tilbud.

 

#2 Sammenlign tilbud fra forskellige banker

I forlængelse af råd nummer et, så er det essentielt, at du sammenligner flere tilbud med hinanden. Det kan på overfladen virke en anelse uoverskueligt at skulle sætte sig ind i, hvad et godt og dårligt lånetilbud består af, men du kan lynhurtigt blive klogere her.


De fleste lån er nemlig forholdsvis simple at sammenligne, når du ved, hvad du skal kigge efter. Prisen på et lån består typisk af renten samt en række gebyrer eller ekstraomkostninger. Det kan virke som mange ting, men alle lån er udstyret med et tal, der hedder ÅOP.


Og lige præcis ÅOP er et vigtigt begreb at kende, fordi det gør priser på lån nemt at sammenligne.


ÅOP står for årlig omkostning i procent og er, meget praktisk, et udtryk for, hvor stor en procentdel af det oprindelige lånebeløb, du skal afdrage pr. år for dit lån. Her er alle udgifter samlet i ét, så hvis du har et lån med en ÅOP på 6% og et med en ÅOP på 8%, så er det med den laveste procent det billigste.


Det virker måske ligetil, men hvis du udelukkende kiggede på renten, så kunne du ikke være sikker på, at den laveste rente også altid var lig med det billigste lån.


Det eneste tidspunkt, hvor du ikke kan sammenligne forskellige låns ÅOP, er, når lånene har forskellige løbetider. Her vil du blive nødt til at kigge på de forskellige udgifter og vurdere, hvad der er den bedste løsning for dig.


LendMe hjælper dig både med at indhente tilbud fra forskellige banker, men også at sammenligne dem, så det er nemt at gennemskue, hvilket lån der er billigst. Det gør de ved at opstille tilbuddene overfor hinanden, så du nemt kan sammenligne udgifterne ved de forskellige lån. Samtidig får du også prisen serveret pr. måned, så det er nemt at vurdere, hvilket tilbud der passer bedst til din privatøkonomi.

 

#3 Søg med en anden

Når du ansøger om at låne penge, kigger bankerne altid på din økonomiske position for at vurdere, om de kan godkende dig til det lån, som du ønsker og samtidig hvilken rente de kan tilbyde. Her kigger bankerne overordnet på dine indtægter, udgifter og gæld.


Det kan være en rigtig god ide at søge om lån sammen med en anden, hvis du vil styrke din ansøgning. Når du søger sammen med en anden, så vil jeres samlede økonomi se bedre ud, hvilket ofte betyder, at bankerne kan tilbyde jer et lån med bedre vilkår, end hvis du søgte alene.


De fleste, der søger sammen med en anden, vælger deres samlever eller ægtefælle som medansøger, men mange banker tillader faktisk, at andre også kan være din medansøger. Det gælder, hvis I for eksempel bor sammen, er i familie eller lignende.


Bankerne går ikke op i, hvem der betaler af på lånet, så selvom det egentlig er dig, der skal bruge lånet, kan du sagtens have en medansøger. I skal dog være opmærksomme på, at I begge hæfter for lånet, så hvis der pludselig ikke bliver betalt af på lånet, så er det jeres begges ansvar.


Du kan med fordel søge sammen med en medansøger, da det som regel styrker ansøgningen, men hvis din medansøger har gæld til det offentlige eller er registreret i RKI, kan det i stedet være en ulempe at have vedkommende som medansøger.

#4 Saml dine lån

Når bankerne skal vurdere din økonomi, kigger de som nævnt på din gæld og dine udgifter. Hvis du har eksisterende gæld i form af forskellige mindre lån, kan det være en fordel at samle dem ét sted. Det gør man med et samlelån.


Rent lavpraktisk fungerer et samlelån på den måde, at du låner penge hos en bank til at betale din eksisterende gæld ud. På den måde har du kun ét lån hos den nye bank. Her kan du samtidig få udbetalt et beløb udover den gæld, som du indfrier hos dine kreditorer, og det kan faktisk give dig en bedre rente at samle både ny og gammel gæld hos den samme bank.


Det skyldes, at du ofte får en bedre rente ved at samle dine lån, fordi større lån generelt har lave renter. Lån under 50.000 kroner er typisk de dyreste målt alene på det generelle renteniveau.


Har du tre lån på hver 30.000 kroner, så er det oftest billigere at samle det til ét lån på 90.000 kroner af den årsag, at renten vil være lavere på grund af lånets samlede størrelse. Det gælder også, hvis du har tre lån hos den samme bank..


Hvis du samtidig optager et nyt lån, kan du få en bedre rente på tværs af hele din gæld, hvilket betyder at din gæld bliver billigere at afdrage på.

 

#5 Lån penge online

Mange forbinder stadig det at låne penge online som dyrt og ikke fordelagtigt. Det er faktisk ofte lige modsat. Når du søger efter et lån online, har du nemlig mulighed for at benytte dig af blandt andet muligheden for at sammenligne tilbud fra forskellige banker.


Du har samtidig også mulighed for at benytte dig af en låneformidler som LendMe til at varetage din interesse og finde det bedste lån til dig. På den måde slipper du for at skulle bruge en masse unødvendige kræfter og tid.


Du skal blot besøge lendme.dk, hvor du kan oprette din ansøgning. Herefter sender LendMe din ansøgning af sted til alle de banker, som de samarbejder med. Indenfor en time har du mulighed for at se, hvilke banker der har givet dig et tilbud. Du vælger blot det tilbud, der passer bedst til dig, hvorefter banken blot skal godkende dig endeligt.


Du har med andre ord meget mere frihed og et væsentligt større marked at låne penge fra, hvis du vælger at låne penge online. Du kan stadigvæk sammenligne de tilbud, som du får hos LendMe med tilbud fra din egen bank. Og det er fuldstændig gratis og uforpligtende at bruge LendMe til at finde et lån, uanset om du ender med at låne pengene eller ej.


Uanset hvad din strategi er, når du skal låne penge, så er det rigtigt vigtigt, at du altid husker at sammenligne priser fra forskellige banker. Der kan nemlig være rigtigt mange penge at spare hver eneste måned ved at have det billigste lån.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.