Annoncørbetalt indhold

De 5 største fælder, når spendérbukserne sidder lidt for godt

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Vi har næsten alle sammen prøvet det. Halvvejs inde i måneden logger du nervøst på netbank, og selvom du måske ikke har haft matematik på A-niveau, kan du godt regne ud, at de resterende 106,75 kr. ikke holder resten af måneden ud – om så du lever af havregryn og pasta med ketchup.

Udover frustrationen over at du har brugt flere penge, end du umiddelbart har, er du måske mere forvirret over, hvordan pokker du formåede at bruge alle de penge? For de er som sunket i jorden.

Annonce

Sandheden er, at de måske er faldet i en af disse 5 fælder.

1. Kaffe latte, croissanter og andre hverdagsspontaniteter

Afhængigt af hvor du bor, kan en kaffe latte hurtigt koste en halv bondegård, men selv en 10’er-kaffe i kantinen kan løbe op i større beløb i løbet af en måned. Det er disse små, spontane ting, der i sig selv ikke æder grådigt af din konto, men som løber hurtigt op.

2. Indkøb uden indkøbsseddel

De fleste kender det farlige eventyr at begive sig ned i supermarkedet på tom mave. Armbevægelsen fra hylden til kurven har aldrig været nemmere. Men har du prøvet at købe ind uden en indkøbsseddel? Ligesom i en eksamenssituation går klappen nemlig ofte ned, og lige pludselig mangler du alt i hele verden – også det krydderi du har i spandevis på krydderihylden derhjemme. Samtidig bliver vi ofte lokket af alle tilbudsvarene, der godt kan være lidt af en prisfælde.

Storindkøb én gang om ugen kan spare dig for en hulens masse penge – og hvem gider i virkeligheden handle ind på daglig basis?

3. Du går i minus

Sidste uge i måneden. Bunden er nået. Men du skal jo have mad. Og den der fredagsøl, du har glædet dig til hele ugen, skader jo heller ikke. Eller biografturen du har set frem til. Dit minus forsvinder jo alligevel lige om lidt, når lønnen tikker ind.

Her risikerer du at komme ud på et skråplan. For selvfølgelig skal du ikke sulte resten af måneden, men når først minusset kommer, er det svært at slippe af med igen. Lad for alt i verden være med at tænke, ’’nu kan det være lige meget’’, mens du kører dankortet igennem – minusset på kontoen spiser nemlig den attitude til morgenmad.

4. Du synes, budgetter er ubrugelige

Du er ikke den eneste. Bare rolig. Mange mennesker gider ikke bruge tid på at lægge et budget. Men midt i glædesrusen når lønnen er gået ind, glemmer mange af os, at vi de kommende uger både skal til bryllup, 60 års fødselsdag hos svigerfar – og så bliver din veninde forresten også færdiguddannet. Der vil altid komme sociale arrangementer og begivenheder, der kræver det ene og andet.

Hvis du derfor starter hver måned med at lægge et budget, så ved du, hvad du kan spendere i den givne måned. Det nemmeste er at have en skabelon liggende, du bare skal tilpasse – her kan du få flere gode råd til at lægge et budget (hvis nu du skal overtales lidt mere).

5. Du trøsteshopper og trøsteforkæler

Når vi har haft en lang eller hård dag, har mange af os en helt særlig ting, vi gerne vil gøre for os selv. Noget godt. Noget vi bliver gladere af. Det kan være alt fra trøsteshopping af tøj, oplevelser eller noget helt tredje. Der er intet galt i at gøre noget godt for sig selv – tværtimod – og der findes også mange gode løsninger, fx kviklån hos Moneezy, men ikke alle har de samme muligheder.

Lige pludselig befinder du dig i gågaden med et kæmpe hul på kontoen – og selvom du synes, terapien virker, er det en lige lovlig dyr terapioplevelse.

Falder du i nogle af disse fælder? Så ved du, hvad du skal holde udkig efter i den kommende måned.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.