Annonce
Kultur

De arbejder stadig på det med rocken: Lækker koncert med Michael Learns to Rock

Jascha Richter, der dannede Michael Learns to Rock i 1988, der efter sigende er landets største eksportør af musik. Foto: Yilmaz Polat
Michael Learns to Rock takkede publikum for at huske deres sange. En klædelig ydmyghed for Danmarks største musikeksportør.

Jelling: For lige at tage den upfront: Der kan altså laves ordentlig lyd i det store telt. Michael Learns to Rock (MLTR) kan i hvert fald. Gruppen bevidste det ved en vellykket koncert torsdag eftermiddag på teltscenen, hvor de tre oprindelige medlemmer Jascha Richter, Kåre Wanscher og Mikkel Lentz havde suppleret sig med allestedsnærværende Troels Skjerbæk på bas.

Gruppens navn er en påstand, som stadig holder stik. Altså, at det er noget den er igang med at lære. De første tre fjerdedele af koncerten tydede ikke på de store fremskridt i den retning. Lækker pop med melodier og pophooks, det er til at blive veltilpas af at høre på. Jo, det er hørt før, og 1980'erne er ikke gået sporløst hen over bandet. Naturligvis ikke, for det er dannet i 1988.

Annonce
Halleluja for noget monstorguitarlyd Mikkel Lentz væltede af sig, da Michael Learns to Rock spillede på Jelling Musikfestival torsdag. Foto: Yilmaz Polat

Sceneshow er nu så meget sagt

Manden i centrum, bandstifter Jascha Richter på sang og tangenter, har et sceneshow så "levende" som Steffen Brandts. Med andre ord: Manden stod, som om han havde hold i ryggen. Det var et vildt højdepunkt i en af hans soli, da han gik tre centimeter ned i det ene knæ. Men han behøver selvfølgelig ikke at gøre andet med det bagkatalog, han har. Hit på hit er næsten en underdrivelse.

Også har han som sin højre hånd en guitarlyd, der ikke er hørt større siden Franz Beckerlees Gasolin'-dage. Det vender vi tilbage til.

Først skal siges, at MLTR fik hjælp af vejret til at fylde teltet. Så bliver man da ikke våd, tænkte en og anden nok. Til gengæld kunne man åbenbart knævre frit og vade frem og tilbage. Især, hvis der kom en lidt mere stille sang. Koncerten var rutineret bygget op med vekslen mellem hurtige og langsomme numre med gavmilde hitdrys. Med tiden tyndede det ud blandt dem, der var der af de forkerte årsager, og så lettede koncerten. Der blev sunget med, og Jascha Richter løsnede lidt op og tog et skridt til siden.

De går ikke af mode

Under en akustisk udgave af "I'm Gonna Be Around" tiltalte en voksen kvinde blandt publikum mig på denne vis: "Du kan skrive, at det er et band, der aldrig går af mode".

Klassikeren "I Still Carry On" var et af de numre, der udløst stor jubel. Klassisk var også Für Elise-indledningen til en ordentlig gang rock. På dette tidspunkt var Jascha Richter helt løssluppen og med minimale virkemidler fik han publikum til at synge for sig. Megarutineret.

- Hvor har I været søde i eftermiddag. Tak for, at I husker vore sange, lød det fra Jascha Richter. Ekstranummeret That's Why (You Go Away) sluttede med et saftigt citat af Gasolins "Rabalderstræde". Hvor er dén størrelse guitarlyd dog savnet. Så jo, Michael er ved at lære det, også det med rocken.

Michael Learns to Rock spillede på Jelling Musikfestival torsdag. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce