Annoncørbetalt indhold

De bedste tips til malware-beskyttelse under Covid-19

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Covid-19-pandemien påvirker fortsat folkesundheden og skaber hidtil usete problemer i vores hverdag. Mange af os var nødt til at foretage et pludseligt skift til at arbejde hjemmefra for at bremse spredningen af virussen. Som et resultat er flere og flere enheder forbundet til internettet, og det sætter sikkerheden af vores data, privatliv og økonomi i fare for trusler som malware.

Malware, som betyder ondsindet software, henviser til alle programmer, der er designet til at forårsage skade på en computer eller et netværk. Der har været en stigning i malwareangreb, siden pandemien begyndte, hovedsagelig på grund af dårligere kontrol med it i hjemmet og på hjemmekontorer samt øgede niveauer af angst blandt offentligheden. Malware kan virkelig ramme dit system med alt fra konstant at fryse skærmen eller nedbrud til langsomme hastigheder, modificerede eller slettede filer og høj CPU-brug.

Annonce


Typer af Malware


Malware er faktisk en reel trussel mod både enkeltpersoner og virksomheder. Der er en overvældende stor mængde og typer af malware derude. Hvis du effektivt vil beskytte dig mod disse ondsindede programmer, er det nødvendigt, at du kender de rigtige klassifikationer. Nedenfor ser vi på de forskellige variationer af malware, som du måske kan støde på i 2020.


Ransomware


Ransomware er en form for ondsindet kode, der stort set holder dine filer som gidsler, hvorefter de kræver en løsesum. Hackere truer ofte med at offentliggøre eller slette data, hvis løsepengene ikke betales. Ransomware-angreb er blevet meget almindelige under Covid-19-pandemien.


Adware


Adware står for ”reklamestøttet software” og er en type malware, der forsøger at udsætte brugerne for uønskede, potentielt skadelige reklamer. Almindelige eksempler på adware omfatter annoncer, der vises af software og pop op-annoncer på hjemmesider.


Spyware


Spyware er en type malware, de er designet til at indsamle oplysninger om brugernes aktiviteter, uden de ved det eller har givet deres samtykke. Softwarens spioneringsfunktioner kan omfatte datahøstning (loginoplysninger, økonomiske data, kontooplysninger), indsamling af tastetryk og aktivitetsovervågning.


Måder at forbedre beskyttelsen mod malware


Uanset, hvilken type du støder på, er al malware designet til at trænge ind i dit system, stjæle data, kompromittere computerfunktioner eller på anden måde skade systemet. Der er flere trin, som enkeltpersoner og organisationer kan tage for at forhindre malwareinfektioner. Her er flere måder til at forbedre beskyttelsen mod malware.


Installer antivirus


Antivirus er et must-have blandt værktøj til beskyttelse mod malware. Antivirus- eller antimalwareprogrammer scanner dit system for at identificere og fjerne skadelige programmer. Installationen af antivirus er det første skridt, når det kommer til at sikre din computer og holde den fri for malware.


Hold din software opdateret


Malwaretrusler udvikler sig konstant. Softwareleverandører leverer regelmæssigt opdateringer og programrettelser for at rette på sårbarheder, der muligvis udnyttes af trusler. Hold dit operativsystem, dine apps (inklusive dit antivirusprogram), browsere og plug-ins opdateret for at sikre beskyttelse.


Implementer e-mailsikkerhed


E-mail er et af de vigtigste forretningsværktøjer til kommunikation. E-mail er dog også et almindeligt sted for diverse angreb, som bruges af cyberkriminelle til at sende malware. Indstil spamfiltre, og scan alle indgående e-mails, inklusive vedhæftede filer, så du mindsker risikoen for infektion. Aktivér firewall for at øge beskyttelsen mod eksterne trusler.


Brug en VPN


Offentlige wi-fi-netværk er ofte usikrede, og det gør det nemt for hackere at sprede malware til alle enheder, som er forbundet til det samme netværk. Et virtuelt privat netværk (VPN) opretter en tunnel mellem din enhed og netværket, som gør din enhed og forbindelsen sikker.


Sikkerhedskopiér dine filer

En af de mest effektive måder at beskytte sig mod malware (som bl.a. ransomware) er ved at tage backup af alle dine filer og opbevare dem på et sikkert sted. Databackups er ofte en effektiv måde at komme sig efter et ransomwareangreb, hvis du skulle blive ramt. Du kan bare bruge en ekstern harddisk til at sikkerhedskopiere dine filer offline og offsite eller bruge en sikkerhedskopieringstjeneste online.

Malware er en af de mest fremtrædende trusler i cyberspace – især i denne tid med Covid-19. Malwaretyper varierer i, hvordan de inficerer og spredes i et computernetværk. Mens nogle muligvis kræver særlige metoder til forebyggelse og fjernelse, øger anbefalinger ovenfor beskyttelsen mod en bred vifte af skadelige softwares.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.