Annonce
Egtved

De bringer 100 blomster ud til ensomme

Else Iversen, formand for venneforeningen ved Plejecenter Ågården, bragte fredag smukke gule forårsblomster ud til beboerne som en glædesbringer under coronakrisen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
I denne tid bringer Ældre Sagen i samarbejde med venneforeninger og lokale blomsterhandler opmuntrende gule blomster ud til hver og en af de, som lige nu sidder på plejecentrene i Ågård, Egtved og Bredsten.
Annonce

Egtved: Idéen er opstået hos Anna Marie Dahl, forhenværende centerleder på Plejecenter Hejlskov: "Vi skal bringe blomster ud og sende tanker til alle de, som lige nu sidder på plejecentrene i Egtved, Ågård og Bredsten".

Da Else Iversen, formand for Ågårdens venneforening hørte det, var der ikke langt fra idé til handling. I Ågård modtog stedets 30 beboere på Plejecenter Ågården derfor allerede smukke gule kalanchoe-blomster i fredags, og i denne her uge gælder det de 50, som bor på Plejecenter Hejlskov og de 20 beboere på Plejecenter Stensvang. I alt bliver det til 100 solgule glade blomster, der sammen med en lille hilsen meget gerne må bringe en stund af glæde og viden om, at der er nogen, som tænker på dem i denne her svære tid med coronavirussens tunge, sorte skyer, hængende over os.

Det er jo det mindste vi kan gøre, når nu vi ikke kan være sammen med beboerne og give dem selskab, så skal de da alligevel vide, at vi tænker på dem.

Else Iversen, formand for Ågårdens venneforening

Annonce

Og kage skal der til

Hos Plejecenter Ågården har venneforeningen med Else Iversen som formand også besluttet, at de betaler for, at beboerne hver eneste fredag i denne her corona-periode skal have dejlig kage.

- Vi må ikke selv lave kagerne derhjemme, og vi må ikke komme indenfor på plejecentret, så vi har lavet en aftale med caféen på Ågården, som så vil lave de lækre kager, fortæller Else Iversen og fortsætter:

- Det er jo det mindste vi kan gøre, når nu vi ikke kan være sammen med beboerne og give dem selskab, så skal de da alligevel vide, at vi tænker på dem.

Centerleder på Ågården, Marianne Bay, er overvældet.

- Jeg må sige, at da de over telefonen fortalte om det her med blomster og kage, så blev jeg lige stille et øjeblik. Hvor er det bare flot og eftertænksomt af dem. Det værdsætter vi rigtigt meget her på Ågården.

Annonce

Alene

- Bare selve dét, at de ved, at nogen tænker på dem, er bare så vigtigt, lyder det fra Kirsten Lund, formand for Ældre Sagen Egtved, der håber, at de mange gule blomster, om ikke andet så blot for en stund kan bringe smil på læben hos de ældre på plejecentrene, og så glædes hun ved det, at frivillige tænker kreativt i disse tider, og hun er stolt af, at man i fællesskab kan gennemføre idéerne.

- Jo, der er da sikkert en del af de, som er demente, der ikke helt kan huske eller forstå, hvorfor de har fået blomsterne, men jeg tror nu alligevel, at de i et kort øjeblik kan bringe glæde.

- Og så er der nogle, som ikke kan forstå, hvorfor de pårørende står udenfor vinduerne og vinker ind til dem. "Hvorfor kommer I ikke ind", tænker de, for sådan er de jo opdraget fra førhen. Og det må da også være en underlig situation, så igen… her kan vi da i det mindste sende en blomst ind til dem, tilføjer hun.

Ældre Sagen Egtved betaler for de 100 blomster, der bliver bragt ud af enten venneforeningerne eller blomsterhandlerne.

Blomsterne er købt hos Egtved Blomster, Blomsterværkstedet og Stellas Blomster.

Centerleder Marianne Bay (tv) var fuld af glæde, og hun var rørt over den fine gestus, da hun på vegne af plejecentret modtog blomsterne til beboerne. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Idé bringes videre

- Den her idé med at bringe blomster ud til de ældre, kunne vi faktisk godt tænke os at bringe ud i hele landet. Derfor har jeg allerede kontaktet hovedsædet for Ældre Sagen i København og fortalt dem om det, siger Kirsten Lund og bedyrer, at når alt det her med corona er helt overstået, skal der holdes en kæmpe krammefest for alle i Ældre Sagen.

En hilsen, en forårsbebuder og et budskab om, at der bliver tænkt på beboerne på plejecentrene i både Ågård, Egtved og Bredsten i disse coronatider. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce