Annonce
112

De er sigtet for at snyde sygehuset for 2,5 millioner kroner: Men det er stadig hemmeligt, hvem de er

I første omgang lød anmeldelsen fra Sygehus Lillebælt på svindel for 1,5 millioner kroner. Siden er beløbet steget til 2,5 millioner kroner. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
De fire sigtede i svindelsagen på Sygehus Lillebælt skal fortsat beskyttes af navneforbud. Det har Vestre Landsret afgjort. - En trist udvikling, mener chefredaktør Mogens Gregers Madsen.

Vejle/Middelfart/Kolding: De fire sigtede i sagen om millionsvindel på Sygehus Lillebælt, der tæller hospitalerne i Vejle, Middelfart og Kolding, er fortsat beskyttet af navneforbud.

Pressen må hverken skrive deres navne, bopæle, stillinger, virksomheder eller andre oplysninger, der kan identificere dem i en bredere offentlighed.

Det har Vestre Landsret afgjort og dermed stadfæstet den tidligere kendelse fra Retten i Kolding.

En tidligere betroet medarbejder på sygehuset og tre samarbejdspartnere er sigtet for i fællesskab at have svindlet med offentlige midler. I første omgang lød anmeldelsen på 1,5 millioner kroner, men siden er beløbet steget til 2,5 millioner kroner.

Det er en trist udvikling, at det er blevet sværere for offentligheden at følge med i verserende retssager. Ikke mindst, når det som her drejer sig om muligt misbrug af offentlige midler.

Mogens Gregers Madsen, chefredaktør på Vejle Amts Folkeblad

Kærede kendelse

Det var de sigtedes forsvarsadvokater, som anmodede retten om navneforbud.

Kendelsen blev kæret af journalister på Vejle Amts Folkeblad og Jysk Fynske Medier. De argumenterede for, at sagen er særdeles vigtig at få belyst for mediernes læsere, primært fordi den formodede svindel er sket med offentlige midler.

Men de tre landsdommere - Elisabeth Mejnertz, Thomas Jønler og Lise Bitsch - finder, at "hensynet til de sigtede i hvert fald på nuværende tidspunkt må veje tungere end det offentliges interesse i at kunne få oplyst de pågældendes identitet."

I afgørelsen lægger de også vægt på, at efterforskningen af sagen stadig er på et tidligt stadium. Samtidig mener de ikke, at navneforbuddet spænder ben for mediernes dækning af sagen.

Annonce

Trist udvikling

Det er chefredaktør på Vejle Amts Folkeblad Mogens Gregers Madsen imidlertid ikke helt enig i.

Han er ærgerlig over navneforbuddet, der gælder, indtil anklagemyndigheden afgør, om der skal rejses tiltale eller ej.

- Det er en trist udvikling, at det er blevet sværere for offentligheden at følge med i verserende retssager. Ikke mindst, når det som her drejer sig om muligt misbrug af offentlige midler. Et navneforbud tjener her ikke noget som helst efterforskningsmæssigt formål, siger Mogens Gregers Madsen.

Annonce

Fiktive indkøb

I december 2019 meldte Sygehus Lillebælt selv ud, at en betroet medarbejder var under mistanke for svindel og derfor blev anmeldt til Sydøstjyllands Politi.

Svindlen skulle ifølge ledelsen være foregået ved, at medarbejderen og tre af dennes samarbejdspartnere sammen foretog fiktive indkøb og falske fakturaer.

Politiet ransagede fire adresser. Fire er sigtet for mandatsvig eller medvirken dertil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

Forsker om Vejlegården: Politikerne var med til at forlænge konflikten ved at at blande sig. Den kunne hurtigt være blevet afgjort i arbejdsretten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Annonce