Annonce
Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Andreas Kiis Antonsen fra City Vejle og Jonas Vázquez Bøgh fra Dystopia Entertainment er med til at gøre Vejle til Danmarks halloweenhovedstad. Fotos: Mette Mørk
Der er fuld fart på forberedelserne til en af årets største og mest skræmmende begivenheder i Vejle - nemlig halloween. Og i Vejle er halloween noget helt særligt, både hos Dystopia og i midtbyen.

Vejle: Det vælter nærmest ud med skeletter fra lageret på Flegborg, da citychef Andreas Kiis Antonsen byder Vejle Amts Folkeblad indenfor.

Op til halloween vil de mange skeletter, der resten af året er gemt væk på det centrale lager, flytte ud i bybilledet, som de har gjort det så mange gange før i Danmarks uofficielle halloweenhovedstad.

- Vi skal gribe de historier, der er at fortælle. Oktober er jo en halloween-måned, og der er en mulighed for at skabe gode oplevelser, så det gør vi, fortæller Andreas Kiis Antonsen i denne uges episode af podcasten Vi er Vejle.

Annonce
Andreas Kiis Antonsen, der er citychef i City Vejle, forsøger at gøre sin forgænger kunsten efter, når uhyggen sættes i gang i løbet af efterårsferien. Foto: Mette Mørk

Traditionen er imidlertid amerikansk, hvilket godt kan få nogle vejlensere til skeptisk at vende øjne af projektet. Det ændrer dog ikke på, at cityforeningen vil gå all-in.

- Folk har taget godt imod det. De, der har problemer med det, siger, at det minder for meget om fastelavn. Derfor vælger vi bare at give den gas til både fastelavn og halloween, forklarer citychefen.

Skrækindjagende samarbejde

Men det kræver mere end bare gode intentioner og farverige flag, hvis man vil have lov til at kalde sig halloweenhovedstad.

Derfor har cityforeningen blandet blod med skrækindjagende Dystopia Entertainment igen i år.

Har du selv været derude?

- Ja, jeg har været derude. Jeg har ikke lyst til at komme der igen, konstaterer citychefen med et nervøst grin, inden han fortsætter:

- Al respekt til vores lille cityforening, så vil vi gerne løfte ambitionsniveauet fra bare at være mig og en kollega, der forsøger at lave halloween, til rent faktisk at have nogen inde over, som er gode til det, fortæller Andreas Kiis Antonsen.

Hyggeligt uhyggeligt familiearrangement

Selvom CityVejle har allieret sig med uhyggelige Dystopia, bør man ikke være bange for at tage hele familien med til aktiviteterne i midtbyen.

- De giver den fuld gas ude ved dem selv, men inde i byen tager vi toppen af det uhyggelige. Der kommer til at være skeletter i bybilledet og optog gennem gågaden, men det er et arrangement, alle skal kunne være med til. Det skal være hyggeligt uhyggeligt, fortæller citychef Andreas Kiis Antonsen.

Læs mere, hvad der kan opleves i Vejle til halloween på cityvejle.dk

Annonce

Skider i bukserne af skræk

Selvom citychefen ikke har nerver til at genbesøge mørkedalsskoven, er der mange andre, der i disse uger lægger vejen forbi den nedlagte fiskefabrik, der hjemsøges af Dystopias monstre.

- Vi trækker folk til fra både Nordjylland, Sønderjylland, Fyn og sågar Tyskland, som alle kommer for at blive skræmt. Så der er i hvert fald nogen, der har fået øjnene op for, at det er skræmmende her i Vejle, fortæller Jonas Vázquez Bøgh, der har titlen som Architect of Fear ved Dystopia Entertainment.

I denne uges udgave af podcasten Vi er Vejle fortæller Jonas Vázquez Bøgh, hvorfor han tror, at folk frivilligt kommer for at lade sig skræmme i Dystopia. Foto: Mette Mørk

Og med forskellige niveauer af rædsel tilbyder Dystopia uhyggelige oplevelser til selv de mest hardcore horrorfans.

Vi er Vejle

  • Hver uge udgiver Vejle Amts Folkeblad en ny episode i podcasten Vi er Vejle.
  • Her graver vi i de vigtigste samtaleemner i Vejle Kommune og udfordrer både kendte og ukendte mennesker, som har noget på spil.
  • Du finder Vi er Vejle på www.vafo.dk/podcasts eller der hvor du plejer at finde podcasts.

- Til vores extremeaftener giver skuespillerne den gas. Der er blandt andet blevet revet og klippet tøj i stykker, gæsterne får stød og skal spise melorme, deres hoveder bliver holdt under vand, de bliver puttet i ligposer eller skruet ind i kasser, forklarer Jonas Vázquez Bøgh og tilføjer, at han selv er den første igennem alle labyrinterne.

- I går havde vi en, der sked i bukserne af skræk på vores scary-niveau (det mindst skræmmende niveau, red.), tilføjer skrækarkitekten.

Annonce

Halloweenhovedstad

Men selvom begivenhederne i Vejle by er knap så voldsomme, som Dystopias mest uhyggelige niveau, er der ingen tvivl om, at byen fortjener titlen som halloweenhovedstad:

- Vejle ER halloweenhovedstad, hvis du spørger mig. Cityforeningen gør en kæmpe indsats med deres store årlige halloweenparade og oppyntning ned gennem gågaden, siger Jonas Vázquez Bøgh.

Hør mere om Vejle som Danmarks halloweenhovedstad i denne uges afsnit af Vi er Vejle.

Jonas Vázquez Bøgh er Architect of Fear hos Dystopia. Foto: Mette Mørk

I går havde vi en, der sked i bukserne af skræk på vores scary-niveau

Jonas Vázquez Bøgh, Architect of Fear, Dystopia Entertainment


Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce