Annonce
Børkop

De første sommerstrofer lød for 25 år siden

Niels Poulsen og Lions Club Børkop arrangerer de populære Sommerkoncerter på vandmøllen. I år er det 25 år i streg, de finder sted. Foto: Jørgen Flindt
Det er i år 25 år siden, at Sommerkoncerterne ved Børkop Vandmølle fandt sted første gang. Og i næsten alle årene har Niels Poulsen været en blæksprutte bag.

Børkop: Det var i midten af 1990'erne, at Finn Ziegler lod de første strofer flyde hen over brostenene i Børkop Vandmølles gård.

Sommerkoncerterne var en realitet, og der er de såmænd stadig her 25 år senere.

- Det var en succes fra start, og det er de stadig. Det er dog ret vejrafhængigt, så der kommer mellem 100 og 700 mennesker, siger Niels Poulsen, der er primus motor hos primus motoren.

Det er nemlig Lions Club Børkop, der sammen med Børkop Vandmølle og Vejle Kommune sørger for, at Sommerkoncerterne bliver til noget hvert år.

Og nu skal de atter til at finde sted.

- Det er en tradition, at vi byder på fire koncerter. Tre med gammeldags jazz og en med noget andet, siger han.

Creole Catz lægger ud

Det bliver Creole Catz, der lægger ud, når der er sommerkoncert med start søndag 9. juni.

Det er et band, som har været forbi vandmøllen før, og bandet står for en gang svingende jazz- og boogiemusik.

Næste band er det band, som ikke byder på jazz, nemlig Fede Finn & Funny Boyz. De er kendt for hittet om Kærligheden brænder, og så er bandet kendt for altid at levere en godt show fyldt med musik fra 60'erne og fremad.

Den koncert finder sted 16. juni.

Dernæst kommer der en sommerpause, før det 18. august er tid til East Harbour Jazz Band, som kan opleves på vandmøllen for første gang, og den 25. august sluttes der vanen tro af med af med Neanders.

Sommerkoncertene ved vandmøllen kom til verden i den tidligere Børkop Kommune. Kommunen ville gerne støtte en form for sommerunderholdning, men hvad skulle det være og hvor?

Der var tanker om, at det skulle være på Torvet i Ny Boder, men valgte endte med at være ved vandmøllen. Det var blandt andet den daværende kulturudvalgsformand Leif Skov, som var inde over politisk, men idémændene bag havde brug for en, som kendte til den musikalske verden, og det blev Niels Poulsen.

- Jeg havde gennem mit grafiske arbejde arbejdet med en del kunstnere, og jeg var selv meget musikinteresseret, så jeg forslog nogle navne, og det blev den måde, jeg kom med ind over, siger han.

I starten var han mest en sparringspartner, men senere fik han mere og mere ansvar for, at Sommerkoncerterne kørte efter planen. Og da Børkop Kommune skulle blive en del af Vejle Kommune, foreslog han, at det i stedet for kunne være Lions Club i Børkop, som står for arrangementet. Han var, og er stadig, medlem af Lions Club i Børkop.

- Det gør vi stadig, og så længe det er sjovt at arrangere dem, fortsætter vi med det. Og det er sjovt. Vi får nogle hyggelige stunder sammen, og publikum nyder det også. Det er bare en stor oplevelse at være med til, siger han.

Nu venter fire sommerkoncerter.

- Jeg havde tænkt, at fordi det er jubilæumsår, kunne vi gå efter en kunstner, som virkelige rammer et meget bredt publikum, så jeg undersøgte, om Birthe Kjær kunne komme forbi. Det kunne hun godt, men hun vil have sit ti mand store band med, og det er nu mere, end vores lille scenevogn trods alt kan klare. Og det var nu også for dyrt, så det blev ikke til noget, siger han og smiler.

Sommerkoncerterne starter på søndag, og de finder sted to gange i juni og to gange i august.

Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

27-årige Michelle er uhelbredeligt syg af sjælden sygdom: 'Jeg har forliget mig med tanken om at dø med det. Jeg vil bare ikke dø af det'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

Tusindvis af liter varmt vand forsvandt: Nu er årsag til varmeværks store vandspild fundet

Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Erhverv

Vejle-konditor bliver landskendt på TV 2: Optagelserne tog sin tid, fordi hun fik grineflip

Alarm 112

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Dødfødsler som følge af covid-19 stiger

Alarm 112 For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Billund

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle

Der skal lægges rør i jorden: En af Vejles store indfaldsveje spærres i nogle timer

Leder For abonnenter

Forbud mod larm og støjende adfærd ved demonstrationer mod kriminelle: Politiet er snublende tæt på at krænke den grundlovssikrede rettighed i Sandvad

Alarm 112

Politiet efterlyste 56-årige Søren: Han er nu fundet i god behold

Annonce